Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a dispus masuri urgente pentru ca subventii de peste 33 de milioane de euro sa ajunga la peste 11.000 de fermieri romani, se arata intr-un comunicat transmis sambata de Ministerul Finantelor Publice.

Totalul rambursarilor europene pentru agricultura se ridica astfel la 2,624 miliarde de euro, dupa aceasta ultima transa, aferenta lucrarilor de anul trecut, a mai precizat ministerul, potrivit News.ro.

”Este un efort comun, atat al specialistilor Ministerului Finantelor si Trezoreriei Bucuresti, cat si al celor de la Ministerul Agriculturii si APIA. Suntem decisi sa recuperam orice intarziere si facem eforturi sustinute in acest sens. Un exemplu clar este si acesta, cand, ieri, in prima sedinta a noului guvern, s-a adoptat Hotararea de Guvern nr. 434/30.06.2017, publicata in M.O. nr. 505, privind sprijinul pentru productia vegetala. In regim de urgenta, dat fiind termenul extrem de strans, facem tot ce este necesar ca banii sa ajunga la agricultori, cat mai repede posibil, pentru ca realmente au nevoie de ei”, a declarat Ionut Misa, ministrul Finantelor, in cadrul comunicatului.

Peste 33,7 milioane de euro este suma totala care a fost platita intr-o singura zi - 30 iunie 2017 - pentru ”sprijinul cuplat la vegetal”, asa cum e definit in normele legale.

Circa 11.091 este numarul total de de fermieri vor incasa subventii, aferente lucrarilor la culturile vegetale, in campania 2016.

Intreaga suma se acorda de la bugetul statului, prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) si, ulterior, dupa trimiterea intregii documentatii la Bruxelles, va fi rambursata din fondurile europene alocate domeniului.

Termenul limita pana la care aceasta ultima transa de 33,7 milioane de euro este 1 iulie 2017.

Dupa plata acestei ultime subventii totalul platilor efectuate in agricultura in perioada 16 octombrie 2016 - 30 iunie 2017 se ridica la 2,624 miliarde euro.

Intreaga suma a fost achitata de la bugetul statului si urmeaza sa fie recuperata integral din rambursarile fondurilor europene alocate Romaniei pentru agricultura.

Suma a plasat Romania, in premiera, pe primul loc in Europa, in clasamentul utilizarii resurselor financiare alocate agriculturii.

Sursa foto: Visionsi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri