La Timisoara se gaseste cea mai scumpa miere, cele mai scumpe rosii sunt la Iasi, Sfantu Gheorghe e pe primul loc la pretul cireselor, iar Pitestiul e scump la branza de oaie. Analiza realizata de wall-street.ro pe baza datelor de la Institutul National de Statistica nu include Capitala, pentru care datele nu sunt disponibile.

Printre cele mai consumate produse agroalimentare de catre romani se numara fructele si legumele, potrivit unei analize realizate recent de wall-street.ro pe baza informatiilor de la Institutul National de Statistica. Am analizat, folosind informatii de la aceeasi sursa, care au fost preturile in luna iunie a acestui an (cele mai recente date disponibile) la aceste produse in pietele din orasele resedinta de judet, cu exceptia Capitalei, pentru care informatiile nu sunt inca disponibile.

Cele mai scumpe tomate de camp au fost de gasit in luna iunie 2017 in pietele iesene, la un pret de 7,67 lei pe kilogram. Miercurea Ciuc si Constanta s-au situat pe urmatoarele doua locuri la acest capitol, cu preturi de 7,56 lei pe kilogram, respectiv 7,5 lei pe kilogram. La polul opus, cele mai ieftine rosii sunt in Craiova (3,38 lei/kg), Slatina (3,56 lei/kg) si Tirgu Jiu (4,21 lei/kg).

Preferinta romanilor pentru rosii cu branza este binecunoscuta, asa ca am analizat si preturile la acest produs. Cea mai scumpa telemea din lapte de vaca a fost, in iunie, la Tulcea (22 de lei pe kilogram), oras urmat de Cluj-Napoca, Satu-Mare, Zalau (20 de lei/kg) si, pe locul al treilea, de Arad (18,75 lei/kg). Cea mai ieftina telemea de vaca din Romania a fost de gasit la Craiova (10 lei/kg), Iasi, Giurgiu, Calarasi, Bistrita (12 lei/kg) si Braila (12,5 lei/kg).

Cea mai scumpa brânza din lapte de oaie este la Pitesti (28 de lei pe kilogram), la Resita si Ploiesti )25 de lei/kg) si la Targoviste (24,25 lei/kg). Cea mai ieftina – la Suceava (12,25 lei.kg), la Alexandria (15,25 lei/kg) si la Piatra Neamt, Iasi si Bacau (16 lei/kg).

Preturile la castraveti variaza intre 1,33 lei/kg (Slatina) si 5 lei (Cluj-Napoca), la salata verde – intre 2,4 lei/kg (Vaslui) si 10 lei (Sf. Gheorge), iar la cartofi – intre 1,12 lei/kg (Tulcea) si 3,14 lei (Sf. Gheorghe). La capitolul miere de albine, cea mai scumpa este de gasit la Timisoara (35 de lei pe kilogram), la Sibiu (33,67 lei/kg) si la Bistrita si Ploiesti (33,33 lei/kg), iar cea mai ieftina la Craiova (21,63 lei/kg), la Alexandria (22,17 lei/kg) si la Botosani (23 lei/kg).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri