Uniunea Europeana va aloca pentru prima data, in 2018, fonduri pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra, potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a lansat sambata, la Sibiu, campania nationala "Alege oaia", scrie Agerpres.

"Avem multe de facut pentru acest animal care astazi se valorifica greu, ieftin si, din nefericire, rar. (...) Iar daca noi, romanii, am inceput acest program, nici UE nu a ramas mai prejos. Si cu catva timp in urma ne-a anuntat ca, in sustinerea bugetara pe anul viitor, Uniunea Europeana aloca pentru prima data o specificare concreta, directa, deci acorda pentru prima data bani pentru promovarea consumului de carne de oaie si de capra, plecand de la considerentul (...) care se refera la capacitatea exceptionala a acestui animal de a valorifica terenurile cu handicap natural. 80 la suta din aceste suprafete sunt valorificate de specia ovina", a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a anuntat in urma cu cateva zile, la Ploiesti, ca UE va aloca sase milioane de euro pentru promovarea consumului de carne de oaie si capra.

La Sibiu, unul dintre hipermarketuri prezinta promotional carnea de oaie la un pret redus cu 20 de procente, a mai spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Daea a stat de vorba sambata cu oierii din judetul Sibiu, promovand si aici consumul de oaie si valorificarea laptelui si a lanii. Ministrul a primit de la producatorii de branza documentele ca produsul "Telemea de Sibiu" sa aiba Indicatie Geografica Protejata. Daea a mers in piata, de unde si-a cumparat sosete de lana, a degustat telemeaua de Sibiu, dupa care s-a oprit in fata mall-ului, unde au fost aduse oi si carne de oaie la ceaun. Ministrul Agriculturii a vizitat si un darac de lana din comuna Sadu.

Citeste si:
Mai multi bani de la stat pentru oierii care vand lana
Creste sprijinul financiar de...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
2018, cel mai bun an pentru Napolact. Motorul cresterii? Gama BIO