Taraba Virtuala e un business care ofera produse naturale romanesti printr-o aplicatie mobila. Am vorbit cu fondatorii la emisiunea “Ziua Zero”.

Roxana Bitoleanu si Vlad Retca au fondat Taraba Virtuala dintr-o problema personala, pentru ca au avut probleme de sanatate din cauza fructelor si legumelor din comert. Taraba Virtuala e o aplicatie mobila unde gasesti producatori locali. Cei doi, de profesie ingineri, au facut documentarea online si au gasit producatori locali care incearca sa se adapteze la timpurile moderne.

Taraba Virtuala e castigatorul local al competitiei de antreprenoriat social Chivas Ventures si va fi in finala europeana de la Amsterdam.

“Am ajuns la spital din cauza unor fructe care ne-au facut rau. Ne-am dat seama ca undeva gresim. Ne-a venit ideea aplicatiei, ca sa ajungem mai repede la producatori”, spune Vlad Retca.

Aplicatia a inceput sa fie dezvoltata acum un an si jumatate. A trecut un an pentru dezvoltare, iar de anul trecut aplicatia e disponibila. “I-am cautat pe producatori pe retele sociale, acolo unde ei insisi au inceput sa vanda online”, spune Roxana Bitoleanu.

Pe Taraba Virtuala sunt momentan 20 de producatori, iar utilizatorii pot comanda de la producatorii care livreaza in proximitate, adica aproape de orasul in care esti. “Suntem activi in Bucuresti, Timisoara, Brasov”, spune Vlad.

Taraba Virtuala ofera legume si fructe, iar pe timp de iarna produsele procesate, de tipul siropuri sau dulceturi.

Pentru a folosi aplicatia, clientul trebuie sa-si introduca adresa unde vrea sa primeasca produsele. Taraba Virtuala arata producatorii care livreaza la tine. Producatorul primeste comanda si raspunde la ea cu data de livrare. “In ziua livrarii primesti produsele si plata se face momentan cash, iar cu doi-trei producatori vom incepe un parteneriat pentru plata cu cardul”, explica Vlad Retca.

Taraba Virtuala retine un comision pentru fiecare comanda facuta prin intermediul aplicatiei. De asemenea, mai are un alt serviciu, pentru producatori. Acestia introduc comenzile manual, iar aplicatia le ruteaza optim, le face drumul cel mai scurt ca sa-si scurteze timpul de livrare. Comisionul pe tranzactie este de 8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri