Fermieri cu smartphone-ul in mana, urmarind evolutia culturilor de porumb si problemele care le pot afecta. Nu este vorba despre un joc pe telefonul mobil, ci despre o aplicatie lansata pe 6 martie 2018 de catre Dekalb, parte a Monsanto Technology, prin care fermierii sunt sfatuiti in privinta unor aspecte precum densitatea semintelor la hectar sau pot observa in ce portiuni ale parcelelor pe care le detin sunt probleme in privinta culturii. Toate informatiile sunt accesibile fermierului pe telefonul mobil, tableta sau pe calculator.

Lansarea aplicatiei Dekalb Smart a avut loc la Biavati Events din Bucuresti, pe 6 martie, intr-un spatiu in care, de obicei, sunt organizate evenimente corporate sau lansari de automobile. Cuvinte precum ”seminte”, ”porumb” sau ”agricultura” sunt mai rar pronuntate de catre amfitrionii evenimentelor care au loc in spatiul mentionat mai sus. Si totusi, pe 6 martie au fost pronuntate de catre Catalin Stefanescu, realizatorul cunoscutei emisiuni Garantat 100%, care a fost prezentatorul evenimentului. Toate acestea arata importanta pe care o companie de talia Dekalb, marca inregistrata a Monsanto Technology, o acorda implementarii noilor tehnologii in agricultura.

Dekalb, Bursa de Valori Bucuresti, porumb, agricultura, fermieri, Monsanto,

Potrivit reprezentantilor sai, platforma digitala Smart vine in ajutorul fermierilor cu o serie de solutii inovatoare pentru cresterea productiei de porumb pe aceeasi suprafata data. Este vorba, evident, despre fermierii care folosesc hibrizi de porumb comercializati de Monsanto. Cu ajutorul Dekalb Smart, fermierii beneficiaza de recomandari privind alegerea hibridului de porumb in functie de tipul de sol si mediul de cultura, la densitatea optima pentru a avea profitabilitate maxima. Productivitatea culturii poate creste cu pana la 30%, arata datele din centrele tehnologice Dekalb.

Aplicatie pentru agricultura: parcele monitorizate prin satelit

Cultura este monitorizata constant cu ajutorul imaginilor din satelit, care semnaleaza aparitia problemelor provocate de diversi factori. Pornind de la consistenta vegetatiei verzi, imaginile din satelit pot semnala probleme precum dezvoltarea neuniforma a culturii, cauzate de factori pedoclimatici, boli, daunatori sau alte accidente, in perioada de vegetatie.

Dekalb, Bursa de Valori Bucuresti, porumb, agricultura, fermieri, Monsanto, Octavian Chihaia

„Fermierii cauta in permanenta metode pentru a-si mari productivitatea. Gasirea si dezvoltarea solutiilor optime fac parte din activitatea zilnica a specialistilor nostri. Prin utilizarea tehnologiei si a noilor solutii digitale din agricultura, fermierii pot sa isi maximizeze profitul, sa aiba mai multa predictibilitate in privinta evolutiei culturilor, dar si sa faca o agricultura sustenabila. DEKALB SMART vine in intampinarea fermierilor si ii ajuta sa-si eficientizeze tehnologia de cultura si totodata, sa imbunatateasca profitabilitatea culturii de porumb. Astfel, suntem prima companie de seminte certificate din Romania care aduce pe piata autohtona o solutie personalizata in functie de nevoile specifice fermierilor”, a declarat Octavian Chihaia, director General al Monsanto Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Solutiile au fost testate la centrele tehnologice Dekalb din Europa, unde sunt semanate anual 700 de hectare de loturi, prin utilizarea de inalta tehnologie. Hibrizii de porumb au fost testati in toate conditiile pedologice, la diferite densitati, fiind colectate peste 1.000 de observatii cu date pentru fiecare hibrid. In urma rezultatelor obtinute, specialistii au creat o serie de solutii inteligente reunite sub denumirea Dekalb Smart. Tehnologia dezvoltata pentru culturile de porumb a fost testata, in 2017, in 12 state europene, printre care: Romania, Franta, Ungaria, Spania si Italia, tari mari cultivatoare de porumb.

„Aceasta tehnologie tine cont de specificul fiecarui tip de sol existent si ofera solutia personalizata, parcela cu parcela. Suntem convinsi ca avem acum pentru fermierii romani cele mai bune solutii pentru cresterea productivitatii si profitabilitatii”, a declarat Daniel Stanciu, director Marketing si Strategie al Monsanto Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Dekalb, Bursa de Valori Bucuresti, porumb, agricultura, fermieri, Monsanto, Octavian Chihaia

Versiunea DEKALB SMART este disponibila incepand din 6 martie 2018 si poate fi accesata de pe orice dispozitiv cu acces la internet, iar aplicatia pentru mobil urmeaza sa fie disponibila in scurt timp. Romania este printre primele tari europene in care este lansata noua tehnologie. Printre primii in Europa, fermierii romani isi vor putea monitoriza, chiar si de pe propriul smartphone, toate parcelele de porumb si vor putea fi la curent cu tot ce apare in teren, indiferent de locul unde se afla. In Romania, clientii Dekalb vor putea beneficia de unul dintre cele doua pachete ale solutiei Dekalb Smart: Freemium si Silver.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri