Agricultura, cu o productie de aproximativ 16 mld. euro in anul 2017[1], plaseaza Romania pe locurile codase ale clasamentelor europene din perspectiva educatiei - cu 97% dintre fermierii romani care au invatat agricultura doar din experienta lor practica, a unei populatii imbatranite - cu peste 40% din fermierii activi avand mai mult de 50 de ani si a venitului obtinut din agricultura - cu peste 90% din ferme fiind de fapt gospodarii aflate in pragul subzistentei, scrie Business Woman.

Insa tot agricultura este si unul dintre putinele sectoare ale economiei care pun tara noastra in fruntea topurilor europene, datorita productiilor generoase de cereale si plante oleaginoase, fiind chiar liderul european in productia de miere (2015).

Incurajarea productiei autohtone este unul dintre principalele obiective asumate de Ministerul Agriculturii in 2017 - un deziderat pentru care institutia acorda ajutoare de pana la 10.000 de euro pentru sprijinirea productiei de alimente sau bunuri pentru care Romania depinde de importuri. Totodata, actualele politici Europene stimuleaza agricultura si, mai ales, incurajeaza tinerii fermieri prin tot felul de programe de finantare care pot fi accesate pana in 2020. Europa imbatraneste si, in curand, vom fi cel mai batran continent de pe planeta, asa cum se explica in Cartea Alba (privind viitorul Europei), iar situatia e si mai grava in mediu rural, unde reinnoirea generationala nu se mai produce.

Citeste continuarea pe Business Woman

Citeste si:
Cum încearcă ING să convingă fermierul român să își pună ferma "pe...
Cum încearcă ING să convingă...
Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Agricultura românească, ineficientă: predomină fermele de subzistență
Setari Cookie-uri