Romania va depasi Franta si va deveni cel mai mare producator de portumb din Europa. Francezii de la Le Monde au recunoscut suprematia Romaniei. Citeste in continuare principalele titluri din presa de azi, 25 octombrie.

Le Monde: Romania, cel mai mare producator de porumb de pe continent / ”Tara lui Dracula vampirizeaza piata europeana”. Romania ar urma sa recolteze in acest an intre 14,5 si 15 milioane tone de porumb, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cat va recolta Franta, ceea ce inseamna ca Romania va prelua coroana de cel mai mare producator european de porumb, potrivit unei estimari a Asociatiei generale a producatorilor de porumb (AGPM), citata de cotidianul Le Monde si Agerpres. "Agricultorii francezi nu au reusit sa evite puterea romaneasca. Tara lui Dracula vampirizeaza piata europeana a porumbului sau, cel putin, o domina...Nu este chiar o surpriza. Gurmanzii stiu ca, daca polenta (terci din faina de porumb) este apanajul regiunii muntilor Apenini, acest fel de mancare gustoasa poarta numele de mamaliga in Carpati. Dar investitorii din Romania nu se gandesc doar la apetitul compatriotilor lor. Profitul mare din cerealele galbene este rezultat din export", scrie Le Monde.

Plangere la CEDO impotriva Romaniei, din cauza examenelor de Bacalaureat. Bacalaureatul romanesc ajunge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Sase tineri au depus plangeri la CEDO, pentru modalitatea in care este organizat examenul de BAC, pentru absolventii claselor cu predare in limba minoritatilor nationale. Concret, tinerii acuza statul roman de discriminare, pentru ca elevii apartinand minoritatilor sustin Bacalaureatul in acelasi interval de timp cu majoritarii, dar la un numar mai mare de discipline. Tinerii reclama faptul ca absolventii claselor cu predare in limba minoritatilor nationale au obligatia sa sustina 8 examene, in comparatie cu 6 examene cate dau absolventii de la clasele in limba romana, intr-un interval de timp (zile) identic, potrivit Edupedu.

Romani, obligati sa accepte un loc de munca

Cum vor fi obligati beneficiarii de ajutor social sa accepte un loc de munca. Legea in baza careia se acorda venitul minim garantat a suferit modificari, astfel ca beneficiarii pot pierde de luna viitoare acest drept mult mai usor daca refuza un loc de munca, iar familia nu mai poate solicita ajutorul in urmatoarele 12 luni. Desi sumele pe care le primesc familiile fara venituri sau cu venituri foarte mici nu sunt colosale (rar trec de 600 lei, si asta daca sunt mai mult de 6-7 membri in familie), faptul ca intreaga familie are asigurata asistenta medicala, de exemplu, este un beneficu considerabil, pe care l-ar pierde daca un singur membru se angajeaza, astfel crescand veniturile, potrivit Adevarul.

Au ajuns cu Dacia in Siberia. Lunga expeditie, pe patru roti, pana in indepartata Siberie a celor doi temerari din Satu Mare a ajuns la destinatie. La volanul unui autoturism Dacia, Attila si Norbert, tata si fiu, au parcurs, in doua saptamani, aproape 13.000 de kilometri. Au refacut astfel traseul bunicului care a evadat dintr-un lagar din Siberia si a venit pana in Romania, pe jos, pe parcusul a doi ani si jumatate. Bucuria a fost imensa pentru Attila si Norbert Bertici, cand au ajuns in orasul siberian de pe malul Oceanului Pacific. Tata si fiu, cei doi au urmat traseul bunicului, respectiv strabunicului lor, care a evadat din lagarul din Vladivostok si a venit pe jos spre Romania, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De cand au plecat in expeditie, cei doi au tinut un jurnal online unde familia, prietenii si cunostintele au putut urmari imagini si impresii de pe traseu, potrivit Digi24.

NY Times: Telefonul lui Donald Trump este ascultat de rusi si de chinezi. Cel mai puternic om din lume este interceptat de serviciile straine. din cauza ca nu renunta la iPhone. Presedintele american Donald Trump continua sa foloseasca telefonul mobil in conversatii in ciuda atentionarilor din partea serviciilor secrete ca aceste discutii sunt interceptate cu regularitate de China si Rusia, relateaza New York Times in pagina sa electronica. Potrivit unor fosti si actuali oficiali de la Casa Alba citati de cotidianul american, spionii chinezi asculta convorbirile lui Trump de pe iPhone, iar consilierii presedintelui i-au spus ca si spionii rusi il intercepteaza in mod regulat, noteapaza stirileprotv.ro, citand NY Times.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri