Cooperativa Tara Mea a semnat un parteneriat cu cele trei federatii si 10 asociatii de oieri din Romania, care aduna circa 95% din productia romaneasca de carne de oaie. De altfel, Cooperativa a devenit coordonatorul de proiect pentru programul „Alege Oaia!”, in cadrul caruia s-a ocupat de intregul process de la sacrificare, la transare, ambalare si livrare catre hipermarketuri.

„Sacrificarea animalelor nu este o problema, dar transarea este complicata. De exemplu, intr-un abator, ai comenzi de 200 de animale pe serii, si nu de 2.000. Asta inseamna ca sala de transare trebuie igienizata inainte, se transeaza cele 200 de oi, dupa care se dezinfecteaza din nou, pentru a se putea relua transarea la porc. Sunt doar doua abatoare pentru ovine in Romania, dar lucreaza doar pentru export”, spune Florin Burculescu presedintele Cooperativei Tara Mea.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont