In sedinta solemna de la Alba Iulia de astazi, Guvernul va adopta o hotarare prin care infiinteaza o noua firma de Stat, numita Societatea Nationala “Casa Romana de Comert Agroalimentar UNIREA” S.A, potrivit ordinii de zi a Executivului. Noua firma, la care actionar va fi Ministerul Agriculturii.

”Scopul Societatii este de a realiza un mecanism comercial functional capabil sa duca la valorificarea superioara a resurselor si productiei agricole nationale”, se arata in proiectul HG-ului discutat de guvern, iar obiectul principal de activitate al Societatii este 4621 „Comert cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat”, informeaza G4Media.

Deocamdata nu e clar cum va actiona compania, dar informatiile din proiectul de HG arata ca va deveni un jucator pe piata agro-alimentara, la concurenta cu companiile private din domeniu.

Capitalul social al firmei este detinut integral de stat, drepturile si obligatiile ce decurg din calitatea de actionar al statului fiind exercitate de Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Capitalul social initial al Societatii este de 100.000 lei si este format din aport in numerar. Capitalul social varsat, la data constituirii, este format din aport in numerar in cuantum de 30.000 lei. Diferenta de aport in numerar se varsa in termen de maxim un an de la inregistrarea societatii.

Firma are sediul social situat in municipiul Bucuresti, sector 1, Bd. Marasti, nr.61, camera 326, imobil aflat in proprietatea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu- Sisesti” si va fi condusa de adunarea generala a actionarilor, constituita din doi membrii, reprezentanti al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de catre un consiliu de administratie, alcatuit din 5 membri care vor avea mandate pe 4 ani.

Citeste si:
Cum se vor acorda zilele libere pentru părinți și câti bani vor...
Cum se vor acorda zilele...

De asemenea, pentru infiintarea companiei se aproba suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu suma de 30 mii lei, pe anul 2018 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Metro a vandut lantul de hipermarketuri Real pentru un miliard de euro
Setari Cookie-uri