Compania de solutii integrate pentru protectia plantelor, Adama, intra in actionariatul Agricover S.A., prin cumpararea unui pachet de actiuni reprezentand 10% din capitalul social.

Infiintata in anul 2000, Agricover este specializata in distributia de input-uri pentru agricultura si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de lei la finalul anului 2018.

“Continuam strategia noastra si accesam know-how specializat pentru fiecare linie de business prin dezvoltarea de parteneriate strategice, de data aceasta in zona distributiei de input-uri agricole, Adama fiind unul dintre liderii globali recunoscuti in productia de produse pentru protectia culturilor agricole. Fermierii, partenerii nostri, vor avea acces la un portofoliu complex de produse, consultanta specializata si cele mai moderne tehnologii de protectia plantelor,”a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding.

Dimitrios Drisis, directorul general al Adama Romania si Polonia a fost numit membru al Consiliului de administratie al Agricover.

“Vom lucra impreuna cu Agricover pentru a face schimb de cunostinte si bune practici, cu scopul de a sprijini si moderniza agricultura romaneasca cu produse si servicii noi. Parteneriatul nostru cu Agricover ne va permite sa ne sporim si mai mult apropierea de fermieri, in timp ce vom continua sa lucram si sa oferim sprijin complet partenerilor nostri fideli si traditionali de pe piata, care vor continua sa comercializeze produsele noastre in tara”, a precizat Dimitrios Drisis.

Citeste si:
APIA incepe plata subventiei la motorina
APIA incepe plata subventiei...

In urma tranzactiei, structura actionariatului Agricover este urmatoarea: Agricover Holding S.A. (86.75%), Adama (10.00%), actionari minoritari (3.25%).

Sursa foto: Dreamstime.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Agricultura »Citeste si
Fonduri europene de aproape 211 mil. de euro pentru investitii in agricultura
Setari Cookie-uri