Guvernul ar putea lua decizia suspendării exporturilor și altor categorii de alimente de bază, în funcție de durata pe care se va întinde criza generată de coronavirus. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că în mod constant sunt monitorizate stocurile, iar rolul Guvernului este de a se asigura că românilor nu le lipsesc de pe masă alimentele de bază.

”Suspendarea exporturilor de cereale și produse de bază nu a fost o decizie ușoară, sunt tratate bilaterale, sunt contracte încheiate. Cu siguranță că această decizie a provocat deranj pentru unii traderi și pentru unii fermieri, dar România trece prin momente grele și la un moment dat trebuie luate decizii”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Oroș.

Exportul pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, fănină de gâu, soia, ulei, zahăr, produse de patiserie este suspendat pe durata stării de urgenţă.

El a arătat că încă de la începutul crizei generate de coronavirus au fost monitorizat stocurile, cu scopul de a se asigura accesul populației la alimente de bază, cu prețuri corecte.

”Principala noastră misiune aici este să asigurăm siguranța alimentară a cetățenilor. Noi trebuie să avem certitudinea că românii au pe masă pâine si toate produse de bază, la prețuri corecte. Iar prin acestă situație dificilă trebuie să trecem cu toții, și producătorii și procesatorii și comercianții și consumatorii”, a adăugat ministrul.

Nimeni nu trebuie sa profite de această perioadă grea

Tot el a mai spus că măsurile pe care Guvernul le-a luat luat pot fi suferi modificări, în functie de evoluția crizei.

Oricând putem lua și alte decizii, de relaxare sau dimpotrivă, de suspendare a exporturilor pentru alte categorii de produse de bază, dacă vom considera că este necesar. Fiecare Guvern își face calculele, încearcă se se asigure că cetățenii săi au tot ceea ce le trebuie”, a precizat Oros.

Nu știm cât va dura această criză, iar noi trebuie să ne asigurăm că sunt suficiente alimente de bază pe toată durata crizei, în România

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri