Într-o vizită în județul Călărași, la stațiile de pompare Sultana și Făurei, premierul Ludovic Orban a declarat că va acorda despăgubiri fermierilor. Pentru acest lucru, însă, are nevoie de acordul Comisiei Europene, iar ulterior, va realiza plățile.

”Nu putem da despăgubiri după cum vrem noi. Fermierii lucrează pământul sub diferite forme juridice și avem nevoie de acordul Comisiei Europene, despăgubirile venind sub forma unui ajutor de stat. Odataă ce vom avea acordul Comisiei, vom face plățile”, a explicat premierul Ludovic Orban.

În plus, premierul a declarat că vor exista bani europeni pentru irigații, dar și pentru combaterea deșertificării în Sudul României.

Vezi și: Ludovic Orban: Nu ne dorim să mai adoptăm vreo restricție

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a precizat că, la următoarea rectificare bugetară, vor dispune de 1 miliard 200 de milioane de lei pentru fermierii afectați de secetă.

Ludovic Orban a vizitat județul Călărași, pentru a verifica stațiile de pompare de la Sultana și Făurei. Stația de pompare de la Făurei nu mai funcționează din 1993, iar cea de la Sultana este inactivă din 2005. În plus, sistemele de pompare sunt diferite, la Făurei fiind unul de origine rusească, iar la Sultana, fiind un sistem Siemens.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri