Rezultatele provizorii ale Recensământului General Agricol runda 2020, prezentate de Institutul Național de Statistică, arată că, în decurs de 10 ani, numărul exploatațiilor agricole a scăzut cu 972.000, respectiv cu 25,2%, iar suprafața agricolă utilizată a scăzut cu 543.000 de hectare, respectiv cu 4,1%.

Informația vine în contextul în care, în anul 2020, în România existau 2.887.000 de mii de exploatații agricole care utilizau 12,8 milioane de hectare de teren agricol, conform datelor prezentate într-o conferință de presă de către INS.

Tot în scădere, de asemenea, se află și numărul exploatațiilor agricole cu suprafață utilizată mai mică de 1 hectar, în vreme ce, arată datele provizorii INS pentru Recensământul General Agricol runda 2020, o mare parte a suprafeței agricole utilizate (44,6%) se află în proprietatea celor care o utilizează.

Sursă foto: INS

"Datele statistice obținute în cadrul acestui recensământ sunt date de interes național", a declarat Secretarul de stat în ministerul Agriculturii, Aurel Simion. "MADR este în primul rând beneficiarul acestor date statistice preliminare. Să nu uităm că ministerul Agriculturii este și ministerul Dezvoltării Rurale", a mai adăugat acesta.

Cât privește efectivele de animale, în anul 2020 efectivele de porcine și bovine au scăzut cu 33,1%, respectiv cu 9,8%, iar cele de ovine și caprine au crescut cu 15,8%, respectiv 3,5% față de cele înregistrate în anul 2010.

"Acest demers care are o repetitivitate de 10 ani, ne dă interpretarea momentană a acelor elemente care să dea suportul necesar pentru a continua ceea ce am început în agricultură", a declarat și Petre Daea, fost ministru al Agriculturii. "Sunt o serie întreagă de rezultate care ne dau feedbackul politicilor pe care le-am implementat de-a lungul vremii", a explicat acesta.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri