Compania Azomureş din Târgu Mureş a anunţat că ar putea relua producţia de îngrăşăminte pentru agricultură odată cu lansarea pachetului european de sprijin pentru industriile energo-intensive, însă graficul de repornire a instalaţiilor depinde şi de disponibilitatea gazului pentru piaţa din România.

"Comisia Europeană a adoptat recent un pachet economic de sprijin, destinat direct fermierilor şi companiilor mari consumatoare de energie, aşa cum este industria fertilizanţilor. Conform datelor prezentate la Bruxelles, companiile energo-intensive care produc îngrăşăminte pot beneficia de un sprijin în valoare de până la 50 de milioane de Euro pentru a echilibra costurile cu energia, gazul natural în cazul producătorilor de îngrăşăminte. Pentru Azomureş, acest ajutor ar însemna acoperirea diferenţei dintre preţul de achiziţie al gazului natural şi costul de producţie al îngrăşămintelor", conform unui comunicat de presă al companiei.

De asemenea, precizează compania, înainte de anunţul Comisiei Europene, conducerea Azomureș a avut discuţii cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi alţi potenţiali producători de îngrăşăminte din România, pentru a identifica soluţii pentru repornirea activităţii şi că în această săptămână este aşteptat anunţul oficial privind acordarea ajutorului european, astfel încât în prima parte a lunii aprilie producţie de îngrăşăminte la Azomureş ar putea fi reluată.

"Comisia Europeană este îngrijorată cu privire la disponibilitatea îngrăşămintelor pentru fermierii europeni, deoarece îngrăşămintele din Rusia, Belarus şi Ucraina lipsesc de pe piaţă (...) Datele exacte de reluarea a producţiei de la Azomureş depind de disponibilitatea gazului pentru piaţa din România", se mai arată în comunicatul de presă al companiei.

Sursa foto: Azomures

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri