Discuția privind golul lăsat de Ucraina pe piața exporturilor de cereale și felul în care România poate compensa această lipsă se poartă tot mai mult de specialiștii în domeniu, lucru care a ieșit în evidență la conferința Tineri lideri pentru agricultură organizată de Clubul Fermierilor Români.

"Avem un potențial foarte mare în România, doar o parte din terenul arabil al României este exploatat la nivel profesional. Fermierii care exploatează profesional se ridică la standardele fermierilor din vestul Europei", a declarat Liviu Dobre, General Manager Agricover pentru wall-street.ro.

De asemenea, a explicat acesta, probabil că un proces de consolidare a fermelor, fie prin achiziții, fie prin asociere, poate să crească suprafața exploatată profesional în România. Asta va extinde va crește outputul de cereale și oleaginoase al României.

Nu în ultimul rând, a arătat Liviu Dobre, rolul României în Uniunea Europeană ca producător de cereale și oleaginoase va deveni din ce în ce mai important, dar din păcate Ucraina este o țară uriașă și va trebui să ne descurcăm și în alte feluri.

România nu poate să compenseze tot ceea ce reprezintă astăzi Ucraina pe piața cerealelor și oleaginoaselor.

Liviu Dobre, General Manager Agricover

Totodată, cu ocazia conferinței Tineri lideri pentru agricultură, Agricover a lansat Agrinnovator, un grup de lucru ce are menirea de a promova crearea cunoștințelor referitoare la tehnologiile agriculturii de mâine, aprofundând două direcții principale de lucru: transformarea digitală a agriculturii și agricultura eco-bio-regenerativă.

Clubul Fermierilor Români a lansat de asemenea în cadrul conferinței Pactul între generații privind viitorul agriculturii, o declarație de asumare de cître toate generațiile a unui set de valori și interese comune în privința cultivării pământului.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri