Mâncarea ecologică sau bio, cum o mai numim, este unul dintre trendurile promovate în ultima perioadă, constituind o măsură pentru sustenabilitatea mediului înconjurător. ”Vrem agricultură ecologică, dar câți consumă eco în România?”, a declarat Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI), în Parlamentul European.

Unul dintre obiectivele Asociației Române pentru Dezvoltare Durabilă, al cărei președinte este cercetătorul Ion Toncea, este ca România să aibă 20 de hectare de agricultură ecologică până în 2030.

”Dacă vrem 20-25 de hectare de pe care să scoatem produse ecologice, trebuie să ne gândim la numărul celor care cumpără astfel de lucruri”, a comentat Daniel Buda.

În plus, europarlamentarul a precizat că produsele ecologice trebuie să devină ”de masă” înainte ca investițiile în domeniu să fie rentabile. Iar pentru aceasta ar trebui ca autoritățile să-și concentreze eforturile spre campanii de conștientizare.

De cealaltă parte, Toncea insistă că e nevoie de intensificarea cercetării în țara noastră, capitol la care România este deficitară.

”Avem laboratoarele vii agro-ecologice, prin intermediul cărora oamenii pot învăța ce înseamnă agricultura ecologică. E necesară conversia celor care lucrează convențional în agricultură la sistemul eco-bio”, a explicat Toncea, invitat la conferința Viitorul Agriculturii românești, organizată de Wall-Street.ro.

Nu în ultimul rând, Daniel Buda a insistat că oamenii trebuie să cunoască în detaliu ce presupune un produs ecologic față de unul pe care îl cumpără în mod obișnuit. În plus, trebuie să știe de ce plătesc mai mult pentru un astfel de lucru.

”Românii trebuie să știe care e compoziția chimică sau nutrițională a unui astfel de produs. Consumatorii trebuie să știe de ce plătesc mai mult pentru acest tip de mâncare și de ce e mai sănătoasă pentru ei”, a conchis Buda.

Viitorul Agriculturii Românești a fost organizată de wall-street.ro, în parteneriat cu Arggo și Raiffeisen Bank, dar și cu Bento Grânar și REI Finance Advisors, în calitate de sponsori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri