Formularul electronic pentru înscrierea în programul de granturi pentru beneficiarii din sectorul agroalimentar va fi activ începând de joi, 26 mai, până marţi, 31 mai, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

"Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului anunţă lansarea etapei de înscriere a măsurii "Granturi pentru capital de lucru acordate entităţilor din domeniul agroalimentar", din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de urgenţă nr. 61 din 6 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. În acest sens, MAT publică procedura de implementare a măsurii însoţită de anexe, în forma care a fost transmisă spre publicare către Monitorul Oficial, scrie Agerpres.
Formularul electronic de înscriere va fi activ pe link-ul: granturi.imm.gov.ro, începând de joi, 26 mai 2022, ora 10:00 şi va rămâne activ până marţi, 31 mai, ora 20:00".

Potrivit sursei citate, preînscrierea este disponibilă la acest moment, dar aplicanţii ar trebui ca, începând de miercuri, să realizeze demersurile premergătoare înscrierii.

Măsura "Granturi pentru capital de lucru acordate entităţilor din domeniul agroalimentar" are un buget de 250 de milioane de euro, este valabilă până la 30 iunie 2022 iar plăţile vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023, a anunţat, recent, MAT.

Cererile vor fi finanţate în ordinea depunerii acestora pe aplicaţia informatică www.granturi.imm.gov.ro, în următoarele condiţii: pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 cuprinsă între 5.000 şi 33.350 euro, valoarea grantului este de 5.000 euro, iar pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferentă anului 2019 mai mare de 33.350 euro, valoarea grantului este în procent de 15% din cifra de afaceri şi nu poate depăşi suma de 120.000 euro.

În schimb, beneficiarii vor asigura o cofinanţare în valoare de 15% din grantul solicitat, precizează sursa citată.

"Granturile pentru capital de lucru vor fi acordate pe bază de contract următoarelor categorii de beneficiari, a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei COVID-19: IMM-uri, societăţi agricole, cooperative agricole, grupuri de producători şi organizaţii de producători din domeniile de activitate agricultură, piscicultură şi acvacultură, industria alimentară şi alte activităţi asimilate acesteia", se menţionează în comunicat.

Procedura de Implementare privind microgranturile prevăzute de către OUG 61 din 6 mai 2022 este gestionată de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri