Peste 32.000 de cereri de finanţare au fost depuse pentru Măsura "Microgranturi în domeniul agroalimentar", lista nominală cu cererile de finanţare fiind postată pe site-ul oficial al APIA, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) într-un comunicat de presă.

"Lista nominală cu cererile de finanţare depuse în cadrul apelului pentru Măsura 'Microgranturi în domeniul agroalimentar', în conformitate cu datele primite de la administratorul tehnic al platformei IMM Recover (Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - STS), a fost postată pe site-ul oficial al APIA. Aceasta cuprinde toate cererile de finanţare depuse, precum şi pre-evaluarea automată realizată de sistemul informatic", precizează instituţia.

În ceea ce priveşte lista finală a beneficiarilor, MADR menţionează că la realizarea acesteia se va ţine cont de prevederile art.8 din OUG nr.61/2022, respectiv "Cererile de finanţare depuse în cadrul apelurilor de proiecte sunt selectate la finanţare în ordinea depunerii, cu respectarea criteriilor de eligibilitate stabilite în Ghidul solicitantului, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale şi în limita fondurilor alocate, conform art. 4 alin (2)".

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 61 din 6 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, sunt eligibili beneficiarii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la articolul 6 şi care fac dovada că cheltuielile efectuate din microgranturi potrivit art. 7, alin. (1) sunt în legătură cu activităţile/subactivităţile codului CAEN pentru care s-a solicitat finanţare.

Ministerul Agriculturii precizează că va continua demersurile de identificare a unei surse de finanţare care să răspundă cât mai bine nevoilor solicitanţilor care activează în domeniul agriculturii şi industriei alimentare, aflaţi în situaţia de a nu obţine finanţare prin această măsură ca urmare a epuizării plafonului disponibil.

De asemenea, reprezentanţii MADR susţin că instituţiile subordonate, responsabile cu implementarea măsurilor de sprijin, vor lucra la o mai bună coordonare metodologică şi vor intensifica eforturile de debirocratizare privind actele necesare accesării măsurilor gestionate, pentru a simplifica şi eficientiza accesul fermierilor la fondurile disponibile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri