Jones Food Company, o companie britanică cu sediul în Bristol, ce experimentează noi modalități de cultivare a diverselor recolte agricole, va construi o adevărată "fermă zgârie-nori" pentru a reduce amprenta de carbon generată de importuri, dar și pentru a asigura securitatea alimentară a țării.

În momentul când va fi finalizată, ferma verticală va avea dimensiunea a aproape 100 de terenuri de tenis suprapuse, informează publicația Independent.

Cei implicați în proiect, un economist specializat în domeniul agricol și un fermier, susțin faptul că agricultura verticală folosește cu 95% mai puțină apă și poate fi pusă în practică folosind exclusiv energie verde.

Compania experimentează deja în acest sens cu roșii, căpșuni și hamei, având de asemenea capacitatea de a produce hrană "întărită" prin introducerea de vitamine în fluxul de apă vertical care stropește culturile.

De asemenea, Jones Food vrea să reducă și amprenta de carbon pe care o generează importul anual al hranei în Marea Britanie, în condițiile în care, în anul 2020, 46% din mâncarea cosumată în această țară a fost importată.

"Nu va trece mult până când va deveni inacceptabil social să imporți, spre exemplu, plante pe calea aerului", a declarat Glyn Stephens, unul dintre reprezentanții companiei. "Va fi pur și simplu la fel de inacceptabil precum fumatul".

Nu în ultimul rând, deși compania folosește fertilizanți în procesul de creștere a recoltelor, cei implicați declară că este vorba despre cantități foarte mici în comparație cu cele folosite în agricultura tradițională și, în plus, fertilizanții care nu sunt absorbiți de plante sunt reciclați.

Sursa foto: Printscreen Youtube/Jones Food Company

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri