Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a afirmat că irigaţiile "nu au fost niciodată" incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"Am tăcut prea mult. Am tăcut, pentru că nivelul de amatorism de la Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) şi Ministerul Agriculturii era atât de mare încât, dacă aş fi vorbit, aş fi aruncat acea coaliţie în aer.", a declarat Ghinea, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres de USR.

Fostul ministru susţine că succesorul său, Marcel Boloş, a lansat în spaţiul public pe tema irigaţiilor, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare, un "PDF, o broşură electorală", "care nu fusese discutată niciodată cu Comisia Europeană, deci nu era PNRR".

"Boloş a băgat în PDF: sisteme de irigaţii/umectare 3,09 miliarde; sisteme de drenaj-desecări 1 miliard; lucrări de combatere a eroziunii solurilor 2 miliarde; sisteme de protecţie antigrindină 0,11 miliarde; împăduriri şi refacere a ecosistemelor forestiere 0,30 miliarde. De unde a scos aceste cifre? Erau proiecte în spate, ştiam ce facem cu apa, unde o ducem, cât costă etc? Boloş a decis el singur că aceste proiecte sunt verzi şi trebuia ca 37% din PNRR să fie verde. Altfel nu era aprobat, aşa e regulamentul. După ce pusese pe listă diverse fantezii de la baroni, fără nicio reformă, fără nicio logică - chestie care nu ar fi trecut de Comisie nici în 1.000 de ani, Boloş era cumva panicat că nu are proiecte verzi. Aşa că a decis din burtă că irigaţiile şi desecările sunt verzi. Ori nu ştia, ori nu conta că încadrarea se făcea pe o anexă la regulament, anexă unde irigaţiile nu apăreau ca atare", a menţionat Cristian Ghinea.

Potrivit acestuia, "Boloş a pus din burtă o sumă uriaşă plecând de la ideea că aşa rezolvă pragul de verde şi neavând niciun proiect în spate, altul decât nişte hărţi din anii 1970".

"Reprezentanţii Comisiei Europene au refuzat aceste propuneri", a susţinut Ghinea.

Sursa foto: Facebook / Cristian Ghinea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri