Într-o perioadă în care agricultura românească este lovită din plin de secetă, Carrefour încheie parteneriate cu două noi cooperative agricole, în Brezoaele (jud. Dâmbovița) și Însurăței (jud. Brăila), ale căror fructe și legume se vor regăsi pe rafturile retailului.

Astfel, Carrefour colaborează cu un total de 19 cooperative, dintre care 15 ca furnizori, iar patru ca parteneri: Grădina Noastră din Vărăști, Grădina Noastră din Zarand, Grădina Noastră din Însurăței și Grădina Noastră din Brezoaele.

În plus, Carrefour România deține un portofoliu de peste 1.300 de fermieri la nivel național.

"Asocierea mai multor fermieri presupune un sharing de costuri, înseamnă pentru cooperativa respectivă o anumită relevanță și o anumită constanță în livrare, pentru că un retailer are nevoie de o anumită predictiblitate în aceste sens. Promovarea asocierii între fermieri este un model de succes și cred că poate fi o soluție pe termen mediu și lung pentru agricultura românească", a declarat Radu Gherman, Director Achiziții Produse Proaspete Carrefour România pentru wall-street.ro.

Un alt element de noutate adus de cooperativele agricole-partenere Carrefour este faptul că acestea se integrează într-un program numit „Grădina Noastră”.

Astfel, fructele și legumele de sezon care vin de la cooperativele agricole-partenere ale Carrefour se regăsesc de acum pe rafturile retailerului sub această etichetă.

"Intenționăm să extindem acest program nu doar pentru producătorii locali de legume și fructe, ci și pentru cei de de carne și pește", a declarat de asemenea pentru wall-street.ro Julien Munch, CEO Carrefour România.

Nu în ultimul rând, cele patru cooperative menționate susțin distribuția națională a produselor cu livrări de la minim șase ore de la recoltare până la o medie de 24 de ore.

Sursa foto: Carrefour

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri