Un studiu dezvăluit recent într-o publicație prestigioasă de profil - Plant and Cell Physiology - sugerează faptul că etanolul, dar și alcoolul, sunt soluții care pot ajuta plantele să reziste fără apă, uneori chiar și două săptămâni.

Astfel, un grup de cercetători din Japonia care au studiat această problemă, a arătat faptul că plantele produc în mod natural etanol, deși motivul pentru care fac acest lucru este încă necunoscut, transmite CNN.

Asta nu i-a împiedicat însă pe specialiștii niponi să avanseze teoria conform căreia stropirea, efectivă, a plantelor cu alcool, le-ar putea ajuta să nu moară în condiții de secetă extremă.

"Descoperirea a venit în urma procesului de căutare a compușilor care fac plantele rezistente la stres", a declarat Motoaki Seki, conducătorul studiului, conform sursei citate.

Cercetătorii au explicat de asemenea că etanolul a reprezentat o modalitate "simplă și eficientă" de a crește producția de alimente în vremurile de secetă, adăugând faptul că este, totodată, convenabilă.

Pentru a-și susține teoria, aceștia au crescut câteva plante de grâu și orez, udându-le regulat, apoi adăugând etanol doar la rădăcina unora dintre ele pentru trei zile.

După această fază, au încetat să le mai ude pe toate timp de două săptămâni și au descoperit faptul că 75% dintre plantele stropite cu etanol au supraviețuit, spre deosebire de cele 5% care nu fuseseră "tratate" în acest fel.

Sursa foto: Shutterstock / Pavlo Baliukh

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri