Verde Food, un startup care îmbunătățește infrastructura de distribuție producător-consumator pentru a reduce risipa alimentară, este printre cei trei finaliști ai celor 10 startup-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est care au fost selectate pentru a-și prezenta proiectele în cadrul Nextcelerator, acceleratorul digital creat de SeedBlink, Agricover și Microsoft.

În cadrul sesiunii Nextcelerator Demo Day, Verde Food, startup-ul fondat de Ciprian Florea, a solicitat o primă rundă de finanțare de 250.000 de euro.

Competitorul Verde Food, Fermier bun, care promovează un model de business similar cu cel al Verde Food, a fost un alt startup românesc invitat să susțină o prezentare în vederea unei eventuale scalări a business-ului, dar acesta nu a trecut în faza ulterioară.

Celelate două startup-uri finaliste, alături de Verde Food, au fost Ullmanna, din Cehia și Proofminder, din Ungaria.

"Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaște și sprijini fondatorii și soluțiile care inovează în regiunea Europei Centrale și de Est și care contribuie la un model sustenabil, această verticală fiind unul din pilonii economiei și securității Europei. Am fost impresionați de motivația, pitch-ingul, evoluția și interesul investit de finaliști, care împărtășesc viziunea unei agriculturi tehnologizate și un impact social pozitiv determinat de soluțiile lor. Vom sprijini în continuare îndeaproape startup-urile în provocările lor, împreună cu partenerii Agricover & Microsoft." a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

În final, numai unul dintre cele trei startup-uri finaliste în cadrul Nextcelerator Demo Day va demara discuții pentru scalara businessului împreună cu creatorii acestui program.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri