Agrosel, prima stațiune de cercetare privată de semințe din România, înființează Hektar Seeds, companie care se va adresa exclusiv clienților profesioniști din legumicultură.

”După o experiență de 28 de ani în industrie, 18 ani de cercetare și urmând strategia de dezvoltare pe termen lung, am decis înființarea Hektar Seeds, prin desprinderea liniei de business profesionale, axată pe cercetare și sprijin pentru producătorii profesioniști din legumicultură, care va oferi semințe de calitate superioară și va ajuta la creșterea productivității”, a declarat Levente Szell, Director General, Co-acționar Agrosel.

În ultimii 10 ani, Agrosel a reușit dublarea cifrei de afaceri și omologarea cu succes în Lista oficială a României a peste 100 de varietăți de legume cu genetică românească, ameliorate în Câmpia Turzii. Aceste varietăți sunt adaptate condițiilor pedoclimatice, tehnologice și de cultură din țară și din zona balcanică.

Compania Agrosel investește anual peste 500.000 euro în cercetare, iar investiția totală în companie însumează câteva milioane de euro.

„Cu brandul Hektar ne propunem ca în următorii 4 ani să fim un jucător important în segmentul semințelor de legume profesionale (hibrizi) de genetică românească, unici în România. Suntem deja alternativa autohtonă la standarde europene în România pe segmentul de semințe profesionale de legume. (...) Am format o echipă de experți în cercetarea și vânzarea semințelor de legume, (...) pentru că există un potențial uriaș de dezvoltare atât în țară cât și pe piețele externe, mai ales în regiunea balcanică și orientul mijlociu”, a mai spus Levente Szell.

Compania Hektar Seeds este deja operațională din ianuarie 2023.

Compania Agrosel a închis anul 2022 cu o creștere a veniturilor de aproape 8% față de 2021, ajungând la o cifră de afaceri de peste 54 de mil. lei și un profit operațional de aprox. 9 mil. lei.

Pentru Agrosel, însă, 2022 a fost un an dificil, cauza fiind creșterea costurilor de producție cu două cifre procentuale la toate materiile prime, de la semințe și ambalaje până la energie și forță de muncă.

Sursa foto: Agrosel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri