Ministrul Agriculturii, Petre Daea, va fi prezent la ediția din acest an a evenimentului Agricultura Viitorului, unde va aborda, printre alte subiecte, felul în care își revine agricultura românească după unul dintre cei mai secetoși ani din istoria recentă, 2022.

Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în perioada iulie 2004 - decembrie 2004, în guvernul lui Adrian Năstase, iar în actuala legislatură și-a asumat această funcție la data de 8 iulie 2022, după plecarea din funcție a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Printre demersurile pentru care acesta a declarat că va întreprinde cele mai mari eforturi în mandatul său, se numără unele foarte importante, cum ar fi remedierea situației deficitare a irigațiilor, dar și a felului în care fermierii români pot performa pe o piață tot mai competitivă.

Ce vei afla la Agricultura viitorului - poate fi 2023 un an de grație pentru acest domeniu?

  • Cât timp va mai fi agricultură un domeniu în criză? Abia ce se anunță o revenire odată cu sfârșitul pandemiei, când, iată, situația creată la granițele României trimite noi unde de șoc în acest sector de activitate
  • Finanțare în agricultură: ce oportunități pentru dezvoltare au în prezent investitorii din industrie. Mai sunt de actualitate schemele de ajutor prevăzute având în vedere problemele apărute în acest sector?
  • Cooperativele agricole: cât de importante devin acestea în contextul crizei create la granițele României?
  • Producătorii români și accesul lor la marile lanțuri de magazine
  • Transformarea digitală a industriei: care sunt pașii către agricultură modernă?
  • România și obiectivele Uniunii Europene: cum putem atinge țintele pentru agricultură bio.

Totodată, în cadrul evenimentului vom încerca să aflăm cum poate face țara noastră să acceseze sumele semnificative (inclusiv din PNRR) pentru investiții în agricultură și care ar trebui să fie destinația prioritară a acestora, dar și felul în care fac față cei din industrie încălzirii climatice, prețurilor în continuare mari la energie și costurilor mari cu forța de muncă și investițiile în inputuri.

Speakeri confirmați la conferința Agricultura viitorului

Până în acest moment, următorii speakeri sunt confirmați la acest eveniment, urmând ca lista acestora să fie actualizată:

  • Petre Daea, ministrul Agriculturii
  • Florin Tiutiu, președinte Clubul Fermierilor Români
  • Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Români
  • Liviu Dobre, CEO Agricover

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din agricultura românească? Te invităm să urmărești evenimentul „Agricultura viitorului”, ediția 2023, care va avea loc pe data de 18 mai la hotelul Sheraton. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este jurnalist, activând anterior pentru publicații precum Digi 24, Adevărul sau Academia Cațavencu. A desfășurat de asemenea o activitate publicistică constând în patru volume publicate, între acestea numărându-se proză, nuvele și benzi desenate. Este absolvent de Regie Film și a fost de asemenea posesor al bursei J.W.Fulbright pe scenaristică și regie de film.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri