În jurnalul oficial al Uniunii Europene a fost publicată decizia finală prin care fermierii români primesc despăgubiri de numai zece milioane de euro drept compensații pentru afluxul de cereale ieftine din Ucraina.

Prin comparație, fermierii români au cerut despăgubiri de 200 de milioane de euro, iar ministrul Daea a anunțat că va cere suplimentarea sumei alocate inițial de Comisia Europeană, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Prin urmare, în acest moment USR și Forța Dreptei cer la unison demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, al cărui minister de resort a fost implicat în negocierile pe acest dosar.

”Fermierii români rămân cu 10,5 milioane de euro despăgubiri de la Comisie. Prea puțin și prea târziu. Cele mai mici compensații, deși aceștia sunt cei mai afectați de criza din Ucraina. Asta este rezultatul interesului, implicării și influenței pe care actualii guvernanți o au la nivel european. Zero. Deși în ultimele săptămâni mulți oficiali ai coaliției socialiste au dat declarații sforăitoare, în care au promis fermierilor că vor da cu pumnul în masă la Comisia Europeană, nimeni nu i-a băgat în seamă. Atât poate Iohannis. Dar și “influentul”vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Parlamentul European, Daniel Buda. În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, a fost publicat REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2023/739 AL COMISIEI din 4 aprilie 2023 de prevedere a unei măsuri de sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase din Bulgaria, Polonia și România. 10.050.000.EUR pentru România”, a declarat Adrian Oros (senator Forța Dreptei, fost ministru al Agriculturii) într-un comunicat de presă.

În urma acestei situații, fermierii români au anunțat proteste la nivel național, vineri, 7 aprilie.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri