Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis primele declarații în contextul protestelor organizate de fermieri în toată țara. Aproape 7000 de fermieri protestează în ţară faţă de politicile comunităţii europene.

Iată principalele declarații ale lui Petre Daea:

„Ministrul Agriculturii e alături de problemele pe care fermierii le au. De fiecare dată am dat sprijinul necesar și îl vom da în continuare. E un moment greu, în care conflictul armat din țara vecină și zăngănitul armelor a creat probleme deosebite prin acest aflux de cereale ajuns în țara noastră (...)

Ucrainenii fiind în aceste constangeri, au ieșit cu cerealele respective, deși acestea trebuiau să ajungă doar în acele zone.

În momentul acesta am avut o discuție cu fermierii și le-am spus că îi chem pe toți la discuții și le-am spus să vină toți. Așa e normal.

Ei mi-au spus problemele pe care le știam, eu le-am spus ce facem, azi le-am explicat pe larg că acele sume venite în prima tranșă vin imediat pentru că ieri a apărut în jurnalul oficial regulamentul care da posibitatea acordării sumelor, dar o suma mică, după cum știți.

MADR a mai pus bani peste această sumă, suma s-a dublat, apoi am șublicat sumele de acordare”, a precizat Petre Daea.

Proteste ale fermierilor români au fost anunțate de ceva vreme la nivel național, iar reprezentanții asociațiior de profil, precum și fermierii care s-au alăturat mișcării pe cont propriu, în manifestațiile care s-au organizat în mai multe orașe din țară.

Reamintim că fermierii organizează, vineri, proteste în mai multe judeţe din ţară şi în Capitală, nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri