Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, a fost respinsă, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, se poate spune faptul că PNL, PSD ȘI UDMR l-au ținut în brațe până la capăt pe ministrul Agriculturii. Prin urmare, la votul privind moțiunea simplă împotriva acestuia depusă de USR și Forța Dreptei, coaliția de guvernare s-a opus, fiind înregistrare 174 de voturi contra.

Petre Daea se află la prima moțiune simplă împotriva sa de la preluarea mandatului de ministru în Guvernul Ciucă.

Ministrul a mers marţi în Parlament, la dezbaterea moţiunii simple depuse împotriva sa, cu un jurnal în care a susținut că a „consemnat zilnic” activitatea sa la Ministerul Agriculturii.

Ministrul Petre Daea a avut un discurs de aproape o oră prin care le-a transmis parlamentarilor că „misiunea încredinţată şi conştiinţa” l-au obligat să consemneze zilnic într-un jurnal activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute

„Acesta este jurnalul, este un răspuns al moţiunii conştiinţei mele și puteți studia acest jurnal”, a explicat Daea în fața parlamentarilor.

Tot astăzi urmează să aibă loc discuții între Petre Daea și omologul său din Ucraina, Mikola Solski, în vederea rezolvării situației cerealelor ucrainene care nu doar tranzitează România, așa cum a fost înțelegerea inițială, ci ajung și pe piață, la un prețuri de dumping, ceea ce îi dezavantajează pe fermieii români.

Este interesant de văzut care va fi poziția României pe acest subiect, fiind de așteptat ca și țara noastră să ia o măsură similară cu cea agreată de Polonia și Ungaria, care au decis sigilarea cerealelor ucrainene la intrarea respectivelor țări, transporturile fiind urmărite ulterior prin semnal GPS.

Sursa foto: Shutterstock / LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri