Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că România va rămâne singura poartă de intrare a produselor in Uncraina în Uniunea Europeană. Daea, a anunțat, în conferința de presă, că se va întâlni cu omologul său ucrainean vineri, la solicitarea acestuia, pentru a găsi și alte soluții pentru tranzitul cerealelor ucrainene.

Acesta a adăugat că procesul de control al mărfurilor provenite de pe teritoriul Ucrainei se vor intensifica.

„Statul român va intensifica verificările produselor din Ucraina. Începând de mâine se vor implementa soluțiile tehnice pentru monitorizarea mărfurilor provenite de pe teritoriul Ucrainei. Am rugat ministrul ucrainean să ia toate lucrurile necesare a reduce exportul catre România”, a declarat acesta.

România va restricţiona exportul de cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina, va implementa măsuri de securizare suplimentară pentru mijloacele de transport care tranzitează teritoriul ţării şi va institui controale direct în vamă pentru toate produsele agroalimentare venite din Ucraina, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Aceste decizii vin în urma discuţiei pe care a avut-o, în format online, ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu omologul ucrainean, Mikola Solski, având ca subiect măsurile pe care România le va lua pentru protejarea fermierilor români ca urmare a comerţului cu cereale şi seminţe oleaginoase din Ucraina.

Potrivit sursei citate, ministrul român al Agriculturii i-a transmis omologului său ucrainean că statul român va implementa măsuri de securizare suplimentară (sigilare şi monitorizare) pentru mijloacele de transport care tranzitează teritoriul României către state terţe, pentru protejarea fermierilor români care se confruntă cu dificultăţi din cauza fluxului de cereale ucrainene.

Daea a reiterat că România, ca stat membru, susţine demersurile Comisiei Europene de sprijinire a Ucrainei în faţa agresiunii ruse şi va asigura în continuare tranzitul cerealelor din această ţară către state terţe şi rutele comerciale tradiţionale.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri