Grupul Maschio Gaspardo, care produce și comercializează echipamente agricole pentru cultivare, însămânțare, fertilizare, protecția culturilor, întreținerea spațiilor verzi și prelucrarea fânului, a confirmat tendința de creștere economică înregistrată pe parcursul anului 2022.

Astfel, grupul și-profitul net consolidat a fost de 26,2 milioane euro față de 19,8 milioane euro în 2021, înregistrând o creștere de 32%.

În 2022, cifra de afaceri consolidată a fost de 460 de milioane euro, reprezentând o creștere de 19% față de 388 milioane euro în anul precedent. Această tendință se datorează unei creșteri de 11% în Europa și de 27% pe piața din afara UE.

De asemenea, în cursul anului 2022, Maschio Gaspardo a reînceput să facă achiziții, în noiembrie 2022 intrând în capitalul social al startup-ului Free Green Nature, cu sediul în Colle Umberto (Treviso).

Free Green Nature este un start-up inovator înființat în 2020, obiectul său de activitate fiind dezvoltarea, proiectarea și producția de mașini de înaltă tehnologie, în special echipamente mecatronice, sisteme robotice pentru agricultură și mașini pentru controlul virușilor și bacteriilor.

Primul proiect realizat de Free Green Nature constă în dezvoltarea Icaro X4, un robot brevetat de ultimă generație, pentru tratarea podgoriilor cu raze UV-C, complet autonom, care vizează reducerea impactului asupra mediului cu până la 90% în comparație cu tehnicile convenționale care utilizează produse chimice.

"Achiziția Free Green Nature a confirmat direcția companiei noastre către dezvoltarea tehnologică, pentru că, în opinia noastră, viitorul este în mod inevitabil condus de inovație", a declarat Mirco Maschio, președinte Maschio Gaspardo.

Această achiziție i-a permis lui Maschio Gaspardo să-și extindă gama de produse, intrând pe segmentul roboților pentru viticultură și dobândind noi cunoștințe într-un domeniu foarte specific, cel al mecatronicii.

Sursa foto: Shutterstock / Alla Saa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri