Formula de calcul s-a schimbat în bine, iar România nu va primi cea mai mică sumă din cele 100 de milioane de euro anunţate de Comisia Europeană, pentru sprijinirea ţărilor celor mai afectate de importurile de cereale din Ucraina, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, conform Agerpres.

Întrebat ce sumă ar putea primi România din cele 100 de milioane de euro anunţate de Comisia Europeană pentru sprijinirea ţărilor celor mai afectate de exporturile de cereale din Ucraina, Daea a precizat că nu va da un răspuns, până când nu va veni decizia.

"Nu dau niciun răspuns pe această sumă. V-am spus-o foarte clar de la bun început, aştept, şi acum sunt convins că la Comisia Europeană lucrurile sunt în regulă şi din acest punct de vedere sunt parţial liniştit, pentru că aştept cât mai repede decizia, în aşa fel încât să fim lângă fermieri. Iată ce-i afară, este timp de semănat, este timp de irigat, este timp de lucrat în câmp. Lucrurile acestea le-au înţeles foarte bine, iar pe acest culoar al interesului naţional şi al intereselor fermierilor români, Petre Daea a fost tot timpul prezent atât în dialogul instituţional, cât şi în acela formal, în condiţiile în care a semnat documente şi a făcut propuneri care să fie luate în seamă de către instituţiile Uniunii Europene", a adăugat el.

Acesta a subliniat că nu poate face speculaţii pe acest subiect, menţionând că nu este "purtător de vorbe sau la bursa zvonurilor".

"Petre Daea vă va spune când va avea această sumă comunicată printr-un act care să dea posibilitatea s-o pun şi în mişcare în momentul în care vine, pentru că sunt pregătit cu actul normativ. Nu am acest document. Eu nu speculez. Eu vă spun lucrurile exacte. Aşa am făcut, aşa fac şi aşa o voi face. Pe fermierii mei eu nu trebuie să îi port cu vorba. Eu nu sunt purtător de vorbe sau la bursa zvonurilor. Eu sunt purtător de fapte, cu documente, cu decizii pe care trebuie să le iau şi pe care le anunţ la timpul potrivit, în aşa fel încât să se cunoască exact despre ce este vorba", a menţionat şeful MADR.

Ministrul Agriculturii a reiterat că în urma Consiliului AgriFish de la Luxemburg s-a decis ca România să fie protejată prin decizia Comisiei Europene de interzicere a importurilor de grâu, porumb, rapiţă, floarea soarelui şi ulei de floarea-soarelui din Ucraina, urmând să primească suma cuvenită pentru a fi acordată fermierilor afectaţi, iar celelalte patru ţări care au luat decizii unilaterale riscă să nu primească bani dacă nu le vor ridica.

Întrebat ce face ministrul Agriculturii pentru a se asigura că se vor aplica aceste măsuri anunţate de CE, Daea a răspuns că "statul român funcţionează după reguli şi după legi".

"Eu vreau să vă spun foarte clar, Petre Daea nu e purtător de jalbe. Petre Daea este purtător de comunicări instituţionale. Aşa am făcut-o, aşa o fac şi aşa o voi face. Eu nu mă duc cu jalba. Statul român funcţionează după reguli şi după legi. Aceasta este siguranţă. În momentul în care apare această decizie a Comisiei, nu mai trebuie să mai apară altceva, altă siguranţă în plus nu trebuie să mai existe, decât aplicarea ei, aşa cum cum a fost elaborată şi cum a fost pusă în mişcare. Din acest punct de vedere lucrurile sunt foarte clare", a transmis el.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri