Presedintele Consiliului de Administratie al Dacia, Jacques Chauvet, se asteapta ca cele doua modele Dacia care vor fi produse incepand cu anul 2012 la fabrica Renault din Maroc sa fie apreciate si cumparate de romani, desi nu vor fi fabricate la Pitesti, scrie Mediafax.
"Dacia a devenit un produs mondial. Extinderea productiei este parte a succesului inregistrat de marca. Romanii stiu asta si vor cumpara modelele Dacia produse in alte tari", a afirmat oficialul, totodata sef al Renault pe regiunea Euromed.

El a spus ca 90% din productia de la fabrica din Maroc va fi exportata, iar o cota importanta va fi destinata Romanei.

"Calitatea masinilor fabricate in Maroc va fi la fel sau poate chiar mai ridicata in raport cu produsele de la Pitesti", a spus Chauvet.

Referitor la rezultatele obtinute de Duster la testele de siguranta Euro NCAP - trei stele din cinci posibile - seful CA al Dacia a spus ca imaginea modelului nu va fi afectata.

"Duster, ca de altfel intreaga gama Dacia, a fost gandit din start pentru trei stele Euro NCAP. In acest context, nu ne asteptam ca modelul sa aiba de suferit in ce priveste credibilitatea", a mentionat Chauvet.

El a mai spus ca in ciuda extinderii facilitatilor de productie Dacia in strainatate Romania va ramane a doua tara ca importanta pentru Renault, dupa Franta.

Chauvet a explicat ca a ales Maroc pentru a produce cele doua noi modele Dacia, o autoutilitara si un monovolum, in urma unor solicitari din partea statului marocan, datorita pozitionarii favorabile si a fortei de munca ieftine

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri