"Dacia a devenit un produs mondial. Extinderea productiei este parte a succesului inregistrat de marca. Romanii stiu asta si vor cumpara modelele Dacia produse in alte tari", a afirmat oficialul, totodata sef al Renault pe regiunea Euromed.

El a spus ca 90% din productia de la fabrica din Maroc va fi exportata, iar o cota importanta va fi destinata Romanei.

"Calitatea masinilor fabricate in Maroc va fi la fel sau poate chiar mai ridicata in raport cu produsele de la Pitesti", a spus Chauvet.

Referitor la rezultatele obtinute de Duster la testele de siguranta Euro NCAP - trei stele din cinci posibile - seful CA al Dacia a spus ca imaginea modelului nu va fi afectata.

Citeste si:

"Duster, ca de altfel intreaga gama Dacia, a fost gandit din start pentru trei stele Euro NCAP. In acest context, nu ne asteptam ca modelul sa aiba de suferit in ce priveste credibilitatea", a mentionat Chauvet.

El a mai spus ca in ciuda extinderii facilitatilor de productie Dacia in strainatate Romania va ramane a doua tara ca importanta pentru Renault, dupa Franta.

Chauvet a explicat ca a ales Maroc pentru a produce cele doua noi modele Dacia, o autoutilitara si un monovolum, in urma unor solicitari din partea statului marocan, datorita pozitionarii favorabile si a fortei de munca ieftine