Toyota, cel mai mare constructor auto din lume, a anuntat ca va suspenda toata productia din Japonia, cel putin pana miercuri, in urma cutremurului puternic care a lovit saptamana trecuta nord-estul tarii, transmite Reuters.
Toyota a suspendat activitatea tuturor celor 12 fabrici din Japonia in urma seismului devastator, urmat de numeroase replici puternice si valuri tsunami, potrivit Mediafax.

Grupul produce in Japonia 38% din totalul autovehiculelor. In ianuarie, fabricile japoneze ale Toyota au fabricat 234.045 de masini.

Actiunile Toyota s-au depreciat luni cu 7,7%, in timp ce indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a scazut cu 6,1%.

Vezi ce alte companii din Japonia si-au suspendat activitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri