Forza Rossa, importatorul Lotus pe piata romaneasca, a scos pe sosea pentru un scurt test drive modelul Elise, unul din cele 3 autoturisme britanice disponibile pe piata noastra.
Lotus are la vanzare in Romania modelele Elise, Exige, Evora, al caror pret variaza intre 47.100 de euro si 94.200 euro cu TVA. Timpul de asteptare pentru un model Lotus este intre 2 si 4 luni.

Marca auto britanica Lotus a intrat in februarie pe piata din Romania, cu estimari optimiste de vanzari, doua unitati livrate in fiecare luna.

Concurentii Lotus in Romania sunt Subaru Impreza si Mitsubishi Evo, potrivit oficialilor companiei.

Lotus Elise este un model sport cu doua locuri, de dimensiuni mici, cu un design care ar atrage orice femeie.

Accesul in autoturism este dificil daca nu porti haine comode, se face destul de greu, masina este joasa, are o usa mica, iar pragul este foarte lat.

La manevrele de parcare, soferul trebuie sa traga cu forta de volan, pentru ca Lotus Elise nu are servodirectie, insa in mers directia este foarte precisa, oferind un nivel ridicat de feedback.

Filosofia Lotus este "light is right", deci masini sport cu greutate redusa. Elise are doar 850 de kg, de aceea motorizarea pe benzina de 1,6 litri 136 CP, face ca masina sa atinga 100 km/h in 6,5 secunde. Modelul are tractiune spate si transmisie manuala cu 6 trepte.

La automobilele Lotus motorul este plasat in pozita central spate, fiind dispus transversal.

Designul exterior vinde acest autoturism, interiorul este simplu, materialele nu sunt premium, insa cu toate acestea ti-ai dori un exemplar.

Elise nu este foarte bine izolat fonic, fiind o placere pentru pasionatii de masini sport care vor sa auda motorul turat. Placerea este maxima daca schimbi vitezele la peste 7.000 de ture.

Elise este cel mai ieftin Lotus (circa 48.000 euro cu TVA), deci si cel mai putin performant.

In 2013, va ajunge pe piata cel mai rapid Lotus, modelul Esprit cu 600 CP, ce atinge 100 km/h in 3,4 secunde.

Date tehnice: Lotus Elise
Capacitate cilindrica (cmc) 1.598
Combustibil: benzina
Putere maxima (CP/rpm) 136/6.800
Cuplu maxim (Nm/rpm) 160/4.400
Cutie de viteze M6
Acceleratie 0-100 km/h (s) 6,5
Viteza maxima (km/h) 204
Consum urban/extra-urban/mediu: 8,3/5/6,3
Capacitate rezervor: 40 litri
Dimensiuni Lxlxh (mm) 3.785/1.719/1.117
Ampatament (mm): 2.300
Emisii de CO2 (g/km) 149
Capacitate portbagaj: 112 litri
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri