"Cred ca la momentul acesta oportun este sa incercam sa ne dezvoltam regional. Incercam si cu Ferrari, si cu Lotus, sa ne ducem si in tarile invecinate si sa incercam sa transpunem putin din ce am castigat aici. Am investit suficient de mult ca sa putem sa transferam resurse in tarile apropiate. Sigur, daca Romania va creste din punct de vedere economic si posibilitatile vor fi din ce in ce mai ridicate. Te poti largi la unitati, la volume. Daca economia va stagna, si probabil chiar asta va face, sunt tari in jur cu un potential fenomenal de mare", a declarat Bazac.

Forza Rossa va deschide trei showroom-uri in Europa pentru marca auto britanica Lotus, iar anul viitor va adauga inca un brand in portofoliu. Pana la finalul anului 2011, va fi prezent in Republica Moldova, iar la jumatatea anului 2012 la Belgrad si Muntenegru.

Bazac considera ca Romania a inceput sa creasca si din punct de vedere al calitatii fortei de munca.

"Lumea incepe sa fie mult mai bine pregatita si asteptarile sigur ca sunt din ce in ce mai mari. In toata dezvoltarea asta, eu am adus la Forza Rossa un francez de origine romana, Lucian, care a lucrat foarte multi ani la Sapoti, care este reprezentantul Ferrari la Paris, in zona de motorsport, si a terminat marketing la Sorbona. Calitativ, e in mod evident o diferenta. Romanii de buna calitate incep sa-si puna problema sa se intoarca acasa. (…) Daca ar fi si parghii sa-i stimulam, ar fi un castig fenomenal", a mai spus Bazac.

Citeste si:

Forza Rossa vrea sa vand anul acesta in Romania peste 24 de autoturisme Lotus, in timp ce livrarile Ferrari ar putea ajunge la 27 de unitati.

Cifra de afaceri a Forza Rosa va ajunge anul acesta la 10 milioane de euro, in crestere cu 10%. Profitul operational a fost de 450.000 euro in 2010 si de 300.000 euro in 2009.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca precum si in Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.

Sotii Camelia si Ion Bazac (fost ministru al Sanatatii) controleaza dealerul auto, prin Forza Rossa Holding, firma inregistrata in Cipru, avand 86,3% din titluri. Celalalt actionar al Forza Rossa, cu o detinere de 13,6%, este un cetatean italian, Leo Taroni.