Astfel, contractul de reabilitare a DN 1H Zalau-Alesd km 0+000 - 26+510 (lotul 1), in valoare valoare totala de 89 milioane de lei, a fost atribuit prin licitatie deschisa asocierii OHL ZS, a.s. - Peyber Hispanica S.L. - Societatea de Intretinere si Reparatii Drumuri Timisoara, scrie Mediafax.

Reabilitarea DN 1H Zalau - Alesd km 26+510 - 69+334 (lotul 2), contract de lucrari cu o valoare totala de 107,7 milioane lei, a fost atribuit prin licitatie deschisa asocierii Spedition UMB-Tehnostrade.

Sprijinul financiar acordat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala constituie 69,25% din valoarea eligibila a fiecarui contract.

Citeste si:

Parte a proiectului Reabilitarea DN 1H Zalau-Alesd, cele doua contracte au ca obiectiv executia lucrarilor de reabilitare a drumului national 1H intre orasele Zalau si Alesd, in lungime de 69 kilometri, construirea si reabilitarea unui numar de sapte poduri si 110 podete.

Prin implementarea proiectului se urmareste reducerea cu 20% a numarului de accidente grave, reducerea timpului de calatorie intre Zalau si Alesd cu aproximativ 22 minute, imbunatatirea conditiilor de transport pentru bunuri si calatori si reducerea costurilor de intretinere a drumului reabilitat.

Durata estimativa a lucrarilor este de doi ani.