Noul model Lotus Hennessey Venom GT, construit pe sasiu de Lotus Elise/Exige si cu motor Chevrolet, poate fi comandat si in Romania prin Forza Rossa, importatorul oficial Lotus in regiune.
Vor fi produse doar 10 masini pe an iar pretul de pornire este de 600.000 dolari.

Masina este disponibila in trei versiuni: una de baza de 725 CP si doua twin-turbo de 1.000 CP, respectiv 1.200 CP.

Fiecare model este realizat in functie de specificatiile proprietarului facandu-l exclusiv.

Lotus Venom GT ajunge la 100km/h in mai putin de 2,5 secunde, desi cantareste 1.220 de kg.

Fiecare Venom GT este asamblat la Silverstone, Anglia, iar motoarele provin de la sediul central HPE din Texas. Disponibil atat cu volan pe stanga cat si pe dreapta, Lotus Venom GT este un supercar international ce reuneste puterea si emotia motorului american V8 cu rafinamentul curselor de renume din Marea Britanie.

"Acesta este implinirea unui vis pe care l-am avut de cand eram mic", spune fondatorul companiei, John Hennessey.

Venom GT valorifica puterea avand la baza sasiul Lotus Elise/Exige. In afara de reutilizarea parbrizului, a portierelor, a acoperisului, a podelei si a altor mici componente, designul si constructia lui Venom GT au fost proiectate de la sol/baza in sus pentru crearea unui supercar cu adevarat unic.

Stabilitatea exceptionala la viteze mari se datoreaza: noului design aerodinamic, amenajarii spatiului si repartitia greutatii, suspensiei reglabile, caroseriei construita integral din fibre de carbon si a eleronului spate tip sport, reglabil.

Cei de la Hennessey au acordat o atentie deosebita aerodinamicii masinii si fluxului de aer pentru a obtine o forta de apasare aerodinamica echivalenta unei masini de curse de GT. De altfel, ei au dezvoltat si un sistem inteligent de control al tractiunii. Cutia de viteze este manuala, cu 6 trepte, fabricata de Ricardo, franele sunt carbon-ceramice Brembo iar amortizoarele KW sunt reglabile.

Forza Rossa opereaza ca unic importator Ferrari pe piata romaneasca precum si in Bulgaria si Republica Moldova. Incepand cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al marcii Lotus in Romania, Serbia, Muntenegru si Republica Moldova.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri