VW va produce un automobil low-cost

Volkswagen (VW) intentioneaza sa inceapa in 2012 productia unui automobil low-cost, bazat pe modelul VW Polo, la fabrica sa din Kaluga, din centrul Rusiei, a declarat Marcus Osegowitsch, directorul general al diviziei rusesti a grupului german, transmite RIA Novosti.


Premiera mondiala a noului model va avea loc in vara anului 2012, a spus Osegowitsch, care a precizat ca sedanul VW Polo nu va fi scos din fabricatie. El a refuzat sa dezvaluie daca noua masina va fi produsa sub brand VW sau Skoda.

Volkswagen Group Rus si GAZ Group, parte a holdingului Basic Element al miliardarului rus Oleg Deripaska, au incheiat un acord in februarie privind productia de vehicule VW si Skoda la fabrica GAZ din Nizni Novgorod, din centrul Rusiei.

Osegowitsch a spus ca VW urmeaza sa fabrice la uzina GAZ modele compact si crossover. Tinta de vanzari a VW in Rusia pentru acest an a fost majorata cu 50%, la 200.000 de automobile.

Volkswagen a inceput productia la fabrica din Kaluga in 2007. Fabrica are o capacitate anuala de productie de 150.000 de automobile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri