Nissan Motor vrea sa cumpere o participatie de peste 25% din AvtoVAZ, pentru a se asigura ca preia impreuna cu partenerul de alianta Renault controlul constructorului auto rus, transmite Bloomberg.
Nissan vrea sa cumpere participatia in decursul a mai multor ani si discuta in acest sens cu actionarii AvtoVAZ Troika Dialog si Russian Technologies, a declarat Serghei Skvortsov, directorul executiv al Troika, potrivit Mediafax.

Partile nu au cazut de acord asupra valorii participatiei sau perioadei in care aceasta va intra in proprietatea Nissan, a precizat Skvortsov. Troika si Russian Technologies detin cate 25% din AvtoVAZ.

Carlos Ghosn, directorul general al Renault si al Nissan, a declarat in luna februarie ca grupul francez si-ar putea majora participatia de 25% detinuta la AvtoVAZ, cumparata in 2008 cu un miliard de dolari.

Renault, actionar cu o participatie de 43% la Nissan, modernizeaza o uzina a companiei ruse care va produce modele ale celor trei constructori auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri