Productia auto ar putea scadea cu 30% la nivel mondial ca un efect al cutremurelor din Japonia, cei mai mari constructori de masini fiind afectati de lipsa pieselor japoneze, considera compania de cercetare IHS Automotive, potrivit autoblog.com.
Analistii sunt de parere ca daca in sase saptamani furnizorii japonezi nu isi deschid fabricile, productia globala de masini va scadea cu 100.000 de automobile pe zi, reprezentand o cadere de 30% .

In medie, la nivel global sunt produse intre 280.000 si 300.000 de masini pe zi.

Constructorii auto vor simti lipsa furnizorilor japonezi la jumatatea lunii aprilie. Cele mai multe piese de provenienta japoneza sunt componente electronice si de transmisie.

Productia de masini la nivel modial poate scadea cu 40%, in cazul in care in 2 luni japonezii nu incep productia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri