Piata auto de lux din Romania, care include si branduri premium precum BMW, Mercedes, este estimata la circa 320 de milioane de euro de compania de consultanta CPP Luxury Industry.
Autoturismele detin 70% din piata de lux din Romania, care se ridica la 460 de milioane de euro, incluzand si produse vestimentare, accesorii de lux, parfumuri, ceasuri, bijuterii, calatorii.

"Masinile detin un procent de 70-80% din totalul pietei de lux din Romania. Cele mai mari vanzari le au BMW, Mercedes si Audi", a declarat Oliver Petcu, managing director CPP Luxury Industry Management Consultants.

Marcile auto de lux care circula pe strazile din Romania sunt Bentley, Maserati, Aston Martin, Ferrari, Rolls-Royce, Lamborghini, Bugati, Maybach si Wiesmann.

In ultimii patru ani, cele mai dorite modele exclusiviste au fost Maserati cu 80 de unitati noi, Ferrari cu 68 de masini si Bentley cu 62 de autoturisme.


Inmatricularile de masini noi de lux pe piata romaneasca au scazut din cauza crizei cu 60%, de la 192 de unitati in perioada 2007-2008, la 76 de autoturisme in 2009-2010, in total fiind inregistrate 268 de masini exclusiviste in ultimii 4 ani, potrivit Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor (DRPCIV).

Compania de consultanta CPP Management analizeaza dinamica fiecarui segment de piata si face estimari cu privire la evolutia acestora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri