Compania Automotive Trading Services (ATS), controlata de fostul premier Calin-Popescu Tariceanu si finul sau Bogdan Bucurescu, va renunta definitiv la afacerile cu masini noi Citroen, dupa ce s-a reprofilat pe Ford, potrivit 0-100.ro.
Din iulie 2010 si pana in prezent ATS a comercializat si autovehicule Citroen (Pipera) si Ford (Baneasa).

ATS nu mai are contract cu Citroen Romania pentru a comercializa autovehicule noi din iulie 2010, insa compania detinuta de Tariceanu si Bucurescu a continuat si continua sa comercializeze masini noi Citroen in baza unui contact cu dealerul Citroen District Serv din Brasov. Acest contract de agent va expira in curand si nu va fi reinnoit.

Chiar daca ATS nu va mai comercializa autovehicule noi Citroen, avand in vedere expirarea contractului de agent, activitatile de service pentru aceasta marca vor ramane deschise in cadrul ATS.

Anul trecut, la 1 august Automotive Trading Services (ATS) a transformat centrul Citroen din Baneasa in dealer Ford. ATS este unicul reprezentant al motocicletelor Harley Davidson la noi in tara, din anul 2007.

ATS a fost unicul importator in Romania al autovehiculelor Citroen pana la 1 iulie 2007, cand marca franceza si-a deschis propriul birou de reprezentanta.

In 2009, Tiriac a renuntat la importul masinilor Mercedes-Benz. Omul de afaceri Ion Tiriac a semnat pe 13 noiembrie acordul comun prin care Daimler preia participatia de 49% detinuta de Grupul Tiriac in cadrul Mercedes-Benz Romania SRL.

Grupul Tiriac s-a retras din activitatea de import a marcii germane, ramanand insa partener activ in activitatea de distributie si service Mercedes-Benz in Romania.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F