Continental Anvelope Timisoara, subsidiara a Corporatiei Continental, unul dintre cei mai importanti furnizori de componente pentru industria automobilelor, a produs anvelopa cu numarul 100 de milioane.
Gama de anvelope produse la Timisoara variaza intre 13’’, 14’’, 15’’, 16’’ si 17’’ (toli), avand simboluri de viteza pana la rata Y – 300 km/h. De asemenea, fabrica produce si anvelope UHP (Ultra High Performance) si pentru vehicule comerciale usoare (VAN). .

„Dupa 10 ani si peste 220 milioane de euro investiti, am atins, astazi, pragul de 100 de milioane de anvelope”, a declarat Pedro Carreira, directorul general al Continental Anvelope Timisoara.

Volumul productiei a crescut constant de la 1,2 milioane de anvelope in 2001, la mai mult de 14 milioane de anvelope in 2010.


Fabrica de anvelope Continental din Timisoara, fondata in 1998 a inceput productia de serie in 2000. "Am inceput cu o echipa de aproximativ 200 de oameni, iar acum sarbatorim producerea anvelopei cu numarul 100 de milioane impreuna cu peste 1600 de colegi”, a adaugat Pedro Carreira.

Cu o cifra de afaceri de 26 miliarde de euro in 2010, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Continental are aproximativ 150.000 de angajati in 46 de tari.

Pana la sfarsitul lui 2009, Continental a investit peste 400 de milioane de euro in activitatile din Romania. Automotive Group si Rubber Group precum si cinci dintre cele sase divizii ale corporatiei, sunt reprezente in Romania.

Continental detine opt unitati de productie, trei centre de cercetare si dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi. Continental este partener al unui joint venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa Centrala din Sacalaz. Continental are in prezent aproximativ 10.000 de angajati in Romania.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F