Posesorii de masini electrice vor beneficia de statii de incarcare rapida. Vezi unde

Importatorii marcilor Mitsubishi si Citroen, primii care aduc in Romania automobile cu propulsie electrica, vor instala la sediile lor dispozitive de alimentare rapida cu energie a masinilor.

Pe piata romaneasca sunt disponibile acum doar doua automobile electrice, respectiv Mitsubishi i MiEV si Citroen C-Zero.

"Am purtat discutii in vederea crearii unei infrasctructuri pentru modelele electrice atat cu municipalitatea, cat si cu alti parteneri cu potential in aceasta directie. In ceea ce ne priveste, vom incepe prin montarea unui sistem de incarcare rapida la sediul nostru", a declarat Ana-Maria Matei, director de marketing al M Car Trading, importatorul Mitsubishi, citata de Mediafax.

La randul sau, Laura Antonov, directorul de marketing al Citroen Romania a spus ca importatorul are in vedere instalarea in cadrul reprezentantei de borne de alimentare cu electricitate a masinilor si ca va discuta cu furnizorul de energie.

In Romania nu exista in prezent o infrastructura de alimentare a vehiculelor propulsate electric.

Alimentarea acumulatorilor vehiculului electric se poate face la o priza normala si dureaza pana la sase ore, in timp ce cu ajutorul unei statii speciale incarcarea poate fi redusa la 30-45 de minute.

Primul client in Romania al unui model electric este reprezentanta la Bucresti a Mitsubishi Corporation, care a comandat un model i MiEV.

"Prima livrare a unui model MiEV va avea loc in luna aprilie, catre Mitsubishi Corporation. Suntem in discutii cu doi alti potentiali clienti care doresc achizitionarea acestui model", a spus Ana-Maria Matei.

Reprezentantul Citroen Romania a spus ca nu a primit inca o oferta ferma pentru modelul Citroen C-Zero, insa discuta cu mai muti potentiali cumpatatori.

Versiunile de baza ale Mitsubishi i MiEV si Citroen C-Zero au preturi foarte apropiate, in jur de 36.600 de euro cu TVA inclus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Test cu noul Mitsubishi L200 la balastiera Sirna
Setari Cookie-uri