Vanzarile Ford au urcat cu 19% fata de intervalul similar din 2010, la 212.777 vehicule, in timp ce General Motors a inregistrat o crestere de 10%, la 206.621 unitati, informeaza Mediafax.

Este prima oara din 1998, cand productia General Motors a fost afectata de o greva in perioada iulie-august, cand Ford a devansat GM in privinta vanzarilor.

Reprezentantii GM si Ford au refuzat sa comenteze.

Jessica Caldwell, analist la Edmunds.com, a declarat ca vanzarile Ford au fost sustinute de ofertele care au atras cumparatorii.

Ea a adaugat ca Ford a beneficiat si de gama de modele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburanti, in conditiile cresterii pretului benzinei.

Citeste si:

Potrivit companiei de analiza a pietei Autodata, Ford a avut anul trecut o cota de piata de 16,7%, in crestere cu 1,2 puncte procentuale, in timp ce cota GM a scazut cu 0,7 puncte, la 19,1%.

Al treilea mare producator auto american, Chrysler Group, a raportat o crestere de 31% a vanzarilor, peste estimari.

La nivelul pietei americane, vanzarile au avansat cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un nivel care implica livrari anuale de 13,1 milioane vehicule, cu mult peste nivelul de 11,6 milioane unitati comercializate in 2010, conform Autodata.

Cutremurul din Japonia nu a avut in martie un impact asupra vanzarilor auto din Statele Unite, desi au existat unele probleme minore, de aprovizionare si productie.

Toyota Motor a raportat o scadere de 6% a vanzarilor in martie, usor peste asteptari, dar livrarile Honda Motor si Nissan au crescut puternic.