Ford detroneaza GM pe piata din SUA, pentru prima oara in 13 ani

Ford Motor a devansat in martie General Motors (GM) in functie de vanzarile din Statele Unite, ocupand prima pozitie pe piata pentru prima oara in aproape 13 ani, relateaza Bloomberg.

Vanzarile Ford au urcat cu 19% fata de intervalul similar din 2010, la 212.777 vehicule, in timp ce General Motors a inregistrat o crestere de 10%, la 206.621 unitati, informeaza Mediafax.

Este prima oara din 1998, cand productia General Motors a fost afectata de o greva in perioada iulie-august, cand Ford a devansat GM in privinta vanzarilor.

Reprezentantii GM si Ford au refuzat sa comenteze.

Jessica Caldwell, analist la Edmunds.com, a declarat ca vanzarile Ford au fost sustinute de ofertele care au atras cumparatorii.

Ea a adaugat ca Ford a beneficiat si de gama de modele eficiente din punctul de vedere al consumului de carburanti, in conditiile cresterii pretului benzinei.

Potrivit companiei de analiza a pietei Autodata, Ford a avut anul trecut o cota de piata de 16,7%, in crestere cu 1,2 puncte procentuale, in timp ce cota GM a scazut cu 0,7 puncte, la 19,1%.

Al treilea mare producator auto american, Chrysler Group, a raportat o crestere de 31% a vanzarilor, peste estimari.

La nivelul pietei americane, vanzarile au avansat cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la un nivel care implica livrari anuale de 13,1 milioane vehicule, cu mult peste nivelul de 11,6 milioane unitati comercializate in 2010, conform Autodata.

Cutremurul din Japonia nu a avut in martie un impact asupra vanzarilor auto din Statele Unite, desi au existat unele probleme minore, de aprovizionare si productie.

Toyota Motor a raportat o scadere de 6% a vanzarilor in martie, usor peste asteptari, dar livrarile Honda Motor si Nissan au crescut puternic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri