Ford se asteapta la vanzari duble in Romania in doi ani si jumatate, de la 5.200 de unitati in prezent, mizand pe modelele de segment C si B, in crestere pe aceasta piata.
Pe segmentul C, care detine cea mai mare pondere din vanzarile de autoturisme in Romania (circa 50% - 52.660 unitati livrate in 2010), Ford vine cu cea de-a treia generatie Focus, un model care beneficiaza de aproape toate tehnologiile intalnite in clasa premium avand un pret intre 16.000 euro cu TVA si 24.200 euro cu TVA.

“Cu noul Ford Focus sper sa ne dublam cota de piata in segment, sa ajungem la 10%. In prezent avem 4,5% (2.400 unitati livrate in 2010). Segmentul C reprezinta jumatate din industrie in Romania. Nu este o tinta pentru anul acesta, ci pentru doi ani si jumatate. Anul acesta vom vinde peste 3.000 de unitati Ford Focus, atat modelul nou cat si cel anterior. Cred ca Focus este intr-un segment de interes, in crestere pe aceasta piata”, a declarat pentru wall-street.ro Henrik Nenzen, directorul general al Ford Romania.

Peste cateva luni, Ford va prezenta noul model Ford B-Max, fabricat integral in Romania, echipat cu variante de motorizare de un litru, propulsoare care vor fi fabricate tot la Craiova.

“Vrem sa dublam volumul de vanzari in Romania, insa va dura. Avem o campanie foarte agresiva in Romania pentru ca vom fi un constructor roman de automobile”, a precizat Nenzen.

Anul acesta, oficialul Ford se asteapta la o cota de piata de peste 7%, in urcare de la 6% in 2010. Vanzarile Ford in Romania au crescut anul acesta, marca inregistrand in primele 3 luni o cota de piata in crestere la 7%, de la 5,6% in ianuarie-martie 2010. Managerul face raportarile tinand cont de numarul de masini inmatriculate in Romania, neluand in considerare cifrele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) care contin prea multe masini care nu au fost cumparate de cetateni romani.

In prezent, Ford se extinde in Romania si cauta noi parteneri care sa reprezinte marca. “Vom avea zece noi dealeri anul acesta, care alaturi de noul Focus ne vor ajuta sa ne imbunatatim vanzarile. Avem 39 de dealeri, iar obiectivul nostru este ca pana la finalul anului sa avem 47 de parteneri”, a spus Nenzen.

La inceputul lunii mai Ford va inaugura un showroom la Iasi, investitia fiind facuta de catre un partener. Un showroom la standardele impuse de marca depaseste un milion de euro.

Nenzen este de parere ca in cel mult trei ani, Romania se va intoarce la vanzarile de masini din perioada de dinainte de criza.

Piata auto din Romania va creste anul acesta cu cel putin 10%, iar in 2-3 ani s-ar putea dubla, intorcandu-se la nivelul vanzarilor din 2007-2008. Cred ca guvernul a facut bine in ceea ce priveste importul de masini second-hand, fiind inregistrate doua masini vechi la una noua. Cu noua taxa de inmatriculare pentru masini rulate, consider ca romanii se vor indrepta catre autoturismele noi”, a mai spus Nenzen.

Inmatricularile de autoturisme noi in Romania au scazut anul trecut cu peste 18% la 94.500 unitati, de la 116.000 in 2009, fiind cel mai slab an din ultimii 8 ani, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Oficialii Ford estimeaza ca in 2020 piata auto din Romania va depasi 350.000 de autoturisme
, din care 150.000 de unitati vor fi modele de segment C (Ford Focus, VW Golf, Opel Astra, Skoda Octavia, Hyundai i30, etc).

Ford Motor a cumparat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri