Reabilitarea Drumul National 79 Arad - Oradea este realizata in proportie de 24%, desi lucrarile ar fi trebuit sa fie finalizate in luna martie, conform contractului incheiat in 2009 cu firma italiana Astaldi, care executa lucrarile, scrie Mediafax.
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat, sambata, santierul DN 79 Arad - Oradea si le-a dat un avertisment reprezentantilor companiei Astaldi, care a castigat in 2009 contractul de reabilitare a drumului.

Ea le-a transmis italienilor de la Astaldi ca au realizat doar 24 la suta din lucrare, in timp ce proiectul avea ca termen de finalizare luna martie 2011.

Boagiu a anuntat compania ca va primi o notificare care inseamna "pericol de reziliere a contractului" si a cerut ca muncitorii sa se mobilizeze pentru ca santierul sa fie inchis cat mai repede.

"Aveti la dispozitie o saptamana sa puneti la punct graficul de executie si sa intrati in termenele contractuale, pentru ca nu este primul contract in care sunteti in intarziere. Bani sunt, nu aveti nicio justificare. Nu ma impresioneaza ca atunci cand vine ministrul in teren ati umplut drumurile de masini si muncitori. Colegii mei de la CNADNR au fost prezenti aici toata saptamana trecuta si nu au gasit pe nimeni", le-a spus Boagiu celor de la Astaldi, care au intampinat-o pe marginea DN 79 cu panouri pe care erau afisate detaliile tehnice ale proiectului.

Constructorii au spus ca anul trecut a fost schimbata solutia tehnica pentru acest proiect, iar din aceasta cauza nu pot termina lucrarea decat anul viitor, insa ministrul a raspuns ca nu este dispus sa astepte si le-a cerut muncitorilor sa lucreze "de patru ori mai mult decat au stat degeaba".

"Timp de doi ani nu s-a intamplat nimic. Cereti bani multi in plus pentru ca ati stat degeaba, dar nu veti primi. Daca lucrati, primiti bani. Ajunge cu lucrari incepute si neexecutate. Aveti foarte multe lucrari in Romania si pe toate le-ati incalcit. Ori le duceti la bun sfarsit, ori renuntati, ca deja stiu prea multe din detaliile si culisele contractelor", le-a mai spus Boagiu italienilor de la Astaldi.

Anca Boagiu a cerut si firmei consultante "sa-si faca datoria" si "sa reprezinte interesele CNADNR", ca beneficiar al lucrarii, reprezentantul firmei raspunzand ca inca de anul trecut a propus ministerului rezilierea contractului cu Astaldi pentru neindeplinirea clauzelor.

Consultantul a anuntat ca va veni cu un calcul al penalitatilor care ar trebui aplicate firmei Astaldi pentru intarzierea lucrarilor.

Boagiu declara, vineri, la Arad, ca firmele care au castigat contractele de reabilitare a unor tronsoane de pe DN 79 si DN 76 ar putea pierde contractele, daca in urmatoarele 30 de zile nu se "mobilizeaza" sa realizeze lucrarile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri