Grupul italian Fiat si-a majorat participatia la Chrysler Group cu cinci puncte procentuale, la 30%, dupa ce producatorul auto american a indeplinit doua obiective impuse de guvernul Statelor Unite in perioada in care i-a acordat sprijin financiar in 2009, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Chrysler a depasit tinta de vanzari la nivel international si a incheiat un acord pentru extinderea prezentei in afara Americii de Nord, prin intermediul retelei de dealeri a Fiat.

Obiectivele faceau parte dintr-un acord complex intre guvernul SUA si Fiat, incheiat in 2009, prin care compania italiana a obtinut o participatie la Chrysler, precum si controlul managerial.

Potrivit acestui acord, participatia Fiat la Chrysler poate creste daca producatorul american indeplineste mai multe conditii.
Una dintre conditii prevede reducere dependentei Chrysler de piata nord-americana.

Chrysler trebuie sa obtina venituri de minim 1,5 miliarde dolari in afara Statelor Unite, Canadei si Mexicului. In 2010, Chrysler a raportat venituri de 5,4 miliarde dolari in afara Americii de Nord.

Acordul din 2009 a suferit unele schimbari importante.

Astfel, Fiat va vinde modelele Chrysler, inclusiv cele sub brand Fiat, in Brazilia si Europa, prin reteaua proprie de dealeri.

Dupa majorarea participatiei Fiat la 30%, cota sindicatului UAW va fi de 59,2%, cea a Trezoreriei SUA de 8,6%, iar cea a guvernului canadian de 2,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri