Renault Trucks Romania estimeaza o revenire a pietei de vehicule comerciale, mizand pe o crestere de 25% anul acesta.
“Cererea de vehicule comerciale este in urcare, o parte din pietele europene dau semne de revenire, Germania, Anglia. In urmatoarele luni vom vedea o crestere semnificativa si in Romania. Piata de vehicule comerciale ma astept sa creasca anul acesta cu circa 25% comparativ cu 2010. Flotele isi fac planuri de marire, transportul international de marfa se dezvolta”, a declarat Stefano Ciccone, director general Renault Trucks Romania- Hub Sud-Est Europa, Romania, Moldova, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Kosovo, Grecia.

Anul trecut au fost comercializate 12.275 de vehicule comerciale in Romania, din care 9.200 usoare si 1.850 grele (peste 18 tone).

Renault Trucks Romania a vandut anul trecut 270 de vehicule comerciale noi peste 6 tone, iar anul acesta estimeaza livrari in crestere cu 33%, la 450 de unitati. Valoarea vehiculelor comerciale vandute de Renault in Romania a depasit anul trecut 13 milioane de euro, iar cea a pieselor de schimb 10 milioane de euro.

Cota de piata a Renault Trucks in Romania a fost anul trecut de 10%, iar in 2011 ar putea depasi 12%.

Odata cu cererea in crestere pentru autovehicule de transport, preturile ar trebui sa creasca.

“Preturile la vehicule comerciale ar putea creste cu 10%, pentru a se reintoarce la valoarea din 2007-2008, insa desi au scazut rapid, va dura pana vor ajunge la valorile de dinainte de criza. Totusi, acum este momentul sa cumparam masini comerciale. Trendul este de crestere”, a precizat Ciccone.

In Romania, Renault Trucks are patru dealeri autorizati care acopera sase orase: Bucuresti, Craiova, Oradea, Bacau, Brasov si Iasi. Compania are ateliere autorizate in Arad, Cluj si Constanta.

Investitia pentru un centru la standardele Renault Trucks se ridica la 2,5-3 milioane euro.

Bernard Trucks, cel mai mare dealer francez, a deschis anul acesta un centru de vanzari si service Renault Trucks in Bucuresti. Un alt centru Renault Trucks va fi inaugurat anul acesta in Romania.

Renault Trucks Romania ofera timp de patru zile pregatire pentru reducerea consumului de carburant prin programul Optifuel care costa 1.500 de euro. In cazul flotelor consumul de combustibil ar putea scadea cu 15%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri