Porsche a obtinut 4,9 miliarde de euro printr-o emisiune de drepturi de preemptiune, al carei succes sporeste sansele producatorului german de automobile de lux de a finaliza fuziunea cu Volkswagen (VW), transmite Mediafax.

In total, au fost cumparate prin emisiunea de drepturi 99,7% din actiunile preferentiale disponibile, iar restul au fost plasate pe piata libera, a anuntat joi compania.

La emisiune au participat si familiile Porsche si Piech, care detin controul asupra actiunilor comune ale producatorului auto.

Porsche va folosi fondurile pentru reducerea datoriilor la 1,5 miliarde de euro, o preconditie pentru fuziunea cu VW.

Producatorul de masini de lux si Volkswagen au convenit sa fuzioneze in 2009, dupa ce Porsche a acumulat datorii de peste 10 miliarde de euro in incercarea de a prelua controlul asupra VW.

Datoriile Porsche au urcat totodata de la nivelul de 6,05 miliarde euro inregistrat la 31 iulie anul trecut la 6,34 miliarde de euro in decembrie.

Fuziunea dintre producatorii auto germani Volkswagen si Porsche, care trebuia finalizata in al doilea semestru, ar putea fi intarziata pana in 2012 din cauza unei anchete penale in care sunt implicati fostul director general si ex-directorul financiar ai Porsche.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si